Google’s aankoop hernieuwbare energie goed voor 1 miljard investeringen

Google heeft de grootste aankoop ooit van groene stroom door een bedrijf aangekondigd. Het tekende een pakket overeenkomsten voor 1.600 megawatt dat 18 nieuwe energiecontracten.

Trefwoorden: #ENGIE, #Google, #hernieuwbare energie

Lees verder

Techniek

( Foto: 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Dankzij deze deals vergroot Google zijn afname van wind- en zonne-energie wereldwijd met ruim 40%, tot 5.500 megawatt in totaal.

Bijna de helft van die elektriciteit zal in Europa worden geproduceerd en levert de EU meer dan 1 miljard euro aan investeringen op. Ook van de toegevoegde capaciteit wordt bijna de helft (793 MW) voorzien door Europese leveranciers, met name in Finland, Zweden, Denemarken en België.

Thierry Geerts, directeur van Google België: “Sinds 2007 zijn we een CO2-neutrale onderneming en in 2017 kochten we als eerste bedrijf van onze omvang hernieuwbare energie aan voor alle elektriciteit die we dat jaar verbruikten. In 2018 deden we net hetzelfde.”

In België wordt 92 megawatt van ENGIE afgenomen voor het datacenter in Saint-Ghislain nabij Bergen. Dat is een dubbele primeur: Google haalt zijn duurzame stroom voor het eerst op grote schaal in ons land en via een windpark op zee, namelijk Norther in de Noordzee.