Technologiebedrijf Rombit trekt nieuwe investeerders aan

Tijdens de tweede kapitaalverhoging van Rombit zijn Vic Swerts, InvestLink en enkele Belgische industriëlen toegetreden. In totaal werd bij alle partijen 10 miljoen euro opgehaald.

Trefwoorden: #Antwerpse haven, #kapitaalverhoging, #Rombit, #Vic Swerts

Lees verder

Techniek

( Foto: Rombit - © Siska Vandecasteele )

ENGINEERINGNET.BE - Deze kapitaalverhoging bestaat uit twee luiken: een aandelentransactie met de bestaande aandeelhouders en een injectie van vers kapitaal om de groei te ondersteunen.

Na deze kapitaalronde gaat Rombit zich volledig toeleggen op digitale oplossingen voor de haven, petrochemie en andere complexe industriële omgevingen.

Jorik Rombouts, oprichter en CEO van Rombit: “De voorbije jaren ging het hard. We zijn uitgegroeid van een ambitieuze startup tot een professionele scale-up met klanten zoals PSA, Deme, Multraship, Brabo, Port of Antwerp, Katoen Natie en VOPAK. We hebben bovendien een sterk team uitgebouwd en een safety & security bedrijf in de haven overgenomen.”

Het bedrijf gaat vanaf nu voluit de industriële kaart trekken. Een strategische beslissing, die een antwoord moet bieden op de groeiende marktvraag vanuit de industriële sector.

Daarnaast blijven ook internationalisering en R&D belangrijke pijlers voor hun groeiplannen.


Op de foto (vlnr.): Bert Van Loco en Frank Staut (InvestLink), Jorik Rombouts (Rombit), Sten Albertijn (vertegenwoordiger industriële families)

ACHTERGROND
Rombit maakt havens en industriële ondernemingen efficiënter, veiliger en dynamischer. Het technologiebedrijf ontwikkelt geïntegreerde software- en hardware oplossingen op maat, gestoeld op een grondige marktkennis en technologische expertise.