ML6 wordt Machine Learning partner van Google Cloud

Het partnerschap stelt ML6 in staat om nog sneller innovaties te introduceren bij klanten en is een nieuwe stap voorwaarts in de Europese groeiambities van de Gentse scale-up.

Trefwoorden: #AI, #data engineers, #Google Cloud, #machine learning, #ML6

Lees verder

Techniek

( Foto: ML6 )

ENGINEERINGNET.BE - ML6, gespecialiseerd in artificiële intelligentie en machine learning, is de komende twee jaar ‘Specialized Machine Learning partner’ voor Google Cloud. Sinds 2014 is het bedrijf al een ‘Premier Partner’ van Google Cloud.

“In onze beginjaren gebruikten we Amazon maar door de behoeften van onze klanten zijn we snel overgestapt”, aldus Nicolas Deruytter (foto), oprichter van ML6. “Sindsdien kiezen we doelbewust en uitsluitend voor het Google Cloud-platform."

"De technologie is eenvoudig maar toch schaalbaar en er is bijzonder veel data voorhanden. Bovendien is het zo dat cloudplatformen zeer snel evolueren. Als je wilt mee evolueren, kan dat alleen met een sterke focus. Uiteindelijk vertaalt deze focus zich ook in een betere oplossing voor de klant, die te allen tijde centraal staat.”

Met ruim 150 succesvolle cases en meer dan 30 gecertificeerde data engineers, voldoet ML6 ruimschoots aan de voorwaarden om deze erkenning te verkrijgen. Daarnaast werd ook de machine learning-kennis van het volledige ML6-team bevraagd.

Google benadrukt dat het ML6-team creatief en enthousiast is en over sterke technische kennis beschikt. ML6 vormt zo ook een verlengde van de capaciteiten van Google Cloud. Het slaagt erin om momentum en bewustzijn te creëren en beproefde resultaten te behalen met de GCP ML engine.

“We worden door veel partijen gezien als een strategische innovatiepartner omdat we prat gaan op de snelheid waarmee we innovaties kunnen introduceren bij onze klanten en hen zo een competitive edge bieden”, stelt Deruytter.

Met dit partnerschap zet ML6 een nieuwe stap in zijn Europese groei. De Gentse scale-up opende het afgelopen jaar kantoren in Amsterdam, Berlijn en Londen en de ambitie blijft onverminderd om de Europese referentie te worden in AI.