Bluswatersystemen waarop gerekend kan worden

Kenbri zet voor een optimale klantenondersteuning in op drie pijlers: goede duurzame producten, onderbouwd technisch advies en deskundig onderhoud, met verregaande flexibiliteit.

Trefwoorden: #bluswater, #brandbeveiliging, #Kenbri

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Kenbri heeft sinds zijn ontstaan in 1983, in de loop der jaren een bijzonder representatieve klantenportfolio en dito referentielijst weten op te bouwen. TOTAL Raffinaderij Antwerpen is er daar één van.

Vanuit noodzakelijke kwaliteitsbehoeftes voor de componenten van hun bluswaternet, en omdat de op twee na grootste raffinaderij van Europa namelijk geen compromissen sluit op vlak van veiligheid, ging ze daarom te rade bij Kenbri, en dit in functie van een betere/duurzamere oplossing dewelke ze vonden in de vorm van de voornamelijk ‘Made in USA’ materialen, die uniek door Kenbri in de markt worden gezet.

Kenbri is namelijk (onder meer) exclusief verdeler van Kennedy/CLOW/M&H, alle deel uitmakend van de McWane Group (OEM), een wereldspeler op het gebied van nodulair gietijzer (ductiel) materialen.

Robuuste kwaliteit
“Het gaat er bij brandbeveiliging voornamelijk om, dat alle onderdelen van een bluswatersysteem, hydranten, schuifafsluiters, terugslagkleppen … stuk voor stuk duurzaam moeten zijn, om zodoende te kunnen presteren wanneer het nodig is. En dat vraagt om robuuste kwaliteit en technisch integere materiaalspecs”, volgens Kenbri.

“Bovendien zorgt degelijk duurzaam materiaal ook voor een lage COO (Cost Of Ownership), waardoor de initiële investering zich op termijn makkelijk terugverdient. Dat is ten andere de rode draad doorheen de Kenbri materiaalportfolio, waarin onder meer Kennedy Valve (hydranten en diverse types afsluiters), en verder ook Akron (monitoren en nozzles), Angus Fire (slangen en SVM) en Fomtec (blusschuim) exclusief vertegenwoordigd zijn.

Technisch advies onontbeerlijk
“Goede producten zijn echter maar een deel van het werk. Brandbeveiliging vraagt daarnaast om goed technisch onderbouwd advies, om zodoende de veiligheid van mensen, installaties en het milieu te garanderen. We hebben niet de ambitie om de grootste te worden, maar we willen wel de beste zijn in het zoeken naar duurzame, integere, en ‘fit-for-purpose’ oplossingen. Een bluswatersysteem is immers een complex geheel, waarin alle schakels van de ketting compatibel met elkaar moeten zijn, en dat finaal in functie van mogelijke branden die dienen te worden geblust.”

Ook andere utility toepassingen voor TOTAL Antwerpen
Dat ze bij Kenbri doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen, is ook TOTAL Raffinaderij Antwerpen (TRA) niet ontgaan. Daarom doet deze laatste dan ook steeds meer een beroep op de diensten van Kenbri, en naast de materialen voor bluswaterleidingen, heeft het bedrijf uit Beveren voor een koelwaterrenovatieproject dat momenteel ‘in de steigers staat’, een wel heel representatieve bestelling van TRA mogen ontvangen, met onder meer een 48” Kennedy schuifafsluiter.

Deze afsluiter heeft een totale hoogte van +/- 4 m, en een gewicht van bijna 8 ton. Aangezien deze klep horizontaal plat wordt ingebouwd, is het gewicht van de schuif/wedge zo zwaar, dat de manuele bediening praktisch niet éénvoudig is. Daarom dat het specifiek toepassen van ‘Tracks, rollers & scrapers’ een veel vlottere manipulatie van de kleppen garandeert.


info@kenbri.be - www.kenbri.be