Port of Zeebrugge investeert in 5G-netwerk

Als onderdeel van de strategische visie van het havenbestuur investeert Port of Zeebrugge in een supersnel kritisch communicatienetwerk, waarvoor het gaat samenwerken met Citymesh.

Trefwoorden: #5G, #Citymesh, #Haven van Zeebrugge, #logistiek

Lees verder

nieuws

( Foto: Port of Zeebrugge )

ENGINEERINGNET.BE - In een eerste fase zal het netwerk gebruikt worden voor connectiviteit naar sleepboten, snuffelpalen, camera’s en kaaisensoren. Ook voor de nieuwe zeesluis zal betrouwbare connectiviteit cruciaal zijn.

Daarnaast zal 5G ingezet worden bij de bedrijven in de haven voor dispatching, connectiviteit naar straddle carriers, track & trace systemen en kritische groepscommunicatie.

De eerste externe gebruikers van dit netwerk hebben zich reeds gemeld. Zij zullen het nieuwe netwerk gebruiken om communicatie tijdens het bouwen en onderhouden van offshore windmolenparken mogelijk te maken.

Dankzij de realisatie van dit 5G-netwerk schakelen innovatie en automatisering een versnelling hoger. Zo zal dit platform de accelerator zijn voor IoT, autonome vaartuigen, augmented reality (AR), en drones.

Fase één, die vanaf eind dit jaar operationeel zal zijn, zal het gebruik van dit 5G-netwerk in de voorhaven beschikbaar maken. De tweede fase, die de achterhaven van dekking zal voorzien, wordt midden 2020 gerealiseerd.

De haven van Zeebrugge kiest ervoor om in zee te gaan met Citymesh, dat voor een end-to-end ondersteuning en voor de commerciële uitbating van het netwerk zal zorgen.