RFID lees-/schrijfkoppen met IO-Link voor eenvoudigere identificatie

De nieuwe HF RFID lees-/schrijfkoppen van Pepperl+Fuchs maken identificatie nog eenvoudiger voor toepassingen waar een groot aantal identificatiepunten vereist is.

Trefwoorden: #identificatie, #IO-Link, #Pepperl+Fuchs, #RFID

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe HF RFID lees-/schrijfkoppen zijn voorzien van een IO-Link-interface voor eenvoudige integratie via een punt-tot-punt-verbinding en werken met gelijk welke IO-Link-master. Met deze nieuwe producten zet Pepperl+Fuchs een stap verder naar een flexibele en moderne systeemintegratie.

Gefaciliteerde verwerking
De RFID lees-/schrijfkoppen zijn verkrijgbaar in drie verschillende behuizingen met een compact en robuust design voor toepassingen in zware, industriële omgevingen. Naast de verbinding met de beproefde evaluatie-eenheden van de IDENTControl-familie ondersteunen de nieuwe lees-/schrijfkoppen de snelle, open en toekomstbestendige IO-Link-standaard V1.1.

De nieuwe lees-/schrijfkoppen zijn gebruiksvriendelijk en bieden maximale flexibiliteit in toepassingsoplossingen. Gebruikers kunnen kiezen tussen twee gebruiksmodes die speciaal werden ontwikkeld voor eenvoudige en ingewikkelde toepassingen:

  • EASY MODE zorgt voor een eenvoudige indienstname via plug-and-play zonder bijkomend programmeringswerk. De automatische startfunctie is ideaal voor onervaren RFID-gebruikers of voor eenvoudige identificeringstaken met kleine hoeveelheden data. Deze vereisen geen functieblok en de implementering is ongecompliceerd.
  • EXPERT MODE is een oplossing voor hoogperformante gegevenstoegang via een TCP-handshake. Aangepaste functieblokken en gebruikshandleidingen zijn beschikbaar voor download.

Klaar voor de slimme fabriek
De lees-/schrijfkoppen zijn eenvoudig te integreren in bestaande installaties via punt-tot-punt-verbinding naar gelijk welke IO-Link-master. Als onderdeel van haar productassortiment veldbusmodules biedt Pepperl+Fuchs aanverwante ethernet IO-modules met ingebouwde IO-Link-master voor een optimale verbinding en end-to-end-parametrering.

Naast de multiprotocolondersteuning voor de traditionele, hiërarchische veldbusverbinding (m.a.w. de communicatie tussen PLC en veldapparatuur) voorziet de ingebouwde IO-Link-master met 8 poorten de nieuwe ethernet IO-modules van niveau-overkoepelende connectiviteit voor communicatiestructuren, in de zin van Industrie 4.0.

Een maximum van acht RFID lees-/schrijfkoppen met IO-Link-capaciteit kunnen op deze manier worden aangesloten. Dit leidt tot maximale efficiëntie en beperkte channel-kosten.

De voornaamste kenmerken van de nieuwe RFID lees-/schrijfkoppen:

  • Gestandaardiseerde IO-Link-interface ontsluit het potentieel van Industrie 4.0
  • EASY MODE beperkt complexiteit zonder aan prestatievermogen in te boeten
  • Systeemstandaardisering met multiprotocolondersteuning naar de meest courante bussystemen
  • Flexibele en efficiënte oplossing laat toe lees-/schrijfkoppen met IO-Link te combineren met andere toestellen op ethernet IO-Link-master
  • Volledig systeem van één fabrikant: lees-/schrijfkoppen, tags en ethernet IO-Link-master

Voor meer informatie:
Pepperl+Fuchs N.V.
Metropoolstraat 11 - B-2900 Schoten
T: +32 3 644 25 00 - www.pepperl-fuchs.com - info@be.pepperl-fuchs.comBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.