Luchthaven Charleroi past Smart Parking en Crowd Monitoring toe

Het partnerschap tussen Telenet en Brussels South Charleroi Airport werpt al zijn vruchten af met nieuwe diensten voor reizigers via een app en digitaal platform.

Trefwoorden: #Brussels South Charleroi Airport, #camera, #digitaal, #glasvezel, #luchthaven, #parking, #sensor, #Smart Parking. Crowd Monitoring, #Telenet, #wifi

Lees verder

Techniek

( Foto: Brussels South Charleroi Airport )

ENGINEERINGNET.BE - Het wifi-netwerk is in de afgelopen periode veel krachtiger gemaakt door Telenet en nu lanceren de twee bedrijven Smart Parking en Crowd Monitoring.

De voorbije maanden installeerde Telenet op een eerste lot van 500 plaatsen in parking P1 intelligente sensoren, gelinkt aan een camera en verbonden met het glasvezelnetwerk.

Op basis van de resultaten van dit experiment zullen Brussels South Charleroi Airport (BSCA) en Telenet beslissen over de uitbreiding naar andere parkings van de luchthaven.

De reiziger kan nu vluchtinformatie en informatie over het traject van thuis naar de luchthaven ontvangen via de app CRL Airport.

Ook kan de reiziger op het moment van reserveren de nummerplaat van zijn voertuig invoeren. De geregistreerde nummerplaat wordt vervolgens herkend bij aankomst waardoor de slagbomen opengaan en de passagier een vrije parkeerplek krijgt.

In de toekomst kan de reiziger het voertuig controleren tijdens zijn verblijf dankzij een systeem van videobewaking.

Bij terugkeer helpt de app de reiziger om zijn voertuig snel terug te vinden. De reiziger kan daarna naar buiten rijden zonder te moeten aanschuiven aan de betaalautomaten.

Crowd monitoring houdt in dat de reiziger via de app CRL Airport en op basis van wifi- en Bluetooth-gegevens wordt begeleid tijdens de verschillende fases van zijn parcours binnen de terminal.

Indien nodig krijgt de reiziger berichten die zijn traject gemakkelijker kunnen maken en worden ook kortingen aangeboden in de shops van de luchthaven.

Dit betreft een dienst à la carte die de reiziger, naargelang de plaats waar hij zich bevindt, de mogelijkheid biedt om te profiteren van voorzieningen zonder zich druk te moeten maken over zijn vertrek en die ook oplossingen voorstelt indien hij te laat is.

Het nieuwe wifi-netwerk laat ook toe om passagiersstromen, de veiligheid en de organisatie van de luchthaven te optimaliseren.