UZ Leuven behaalt vier kwaliteitslabels in één keer

Onlangs werd bij UZ Leuven de vierde JCI-visitatie afgesloten, waarbij het ziekenhuis als eerste in Vlaanderen vier verschillende kwaliteitslabels in één keer kreeg.

Trefwoorden: #certificering, #JCI, #Joint Commission International, #UZ Leuven

Lees verder

Techniek

( Foto: © UZ Leuven )

ENGINEERINGNET.BE - Als een inspectie door de Joint Commission International (JCI) aantoont dat de kwaliteit van het ziekenhuis voldoet aan de hoge JCI standards, krijgt het een accreditatielabel.

Dit jaar behaalde UZ Leuven voor de vierde keer op rij dat prestigieuze kwaliteitslabel voor de komende drie jaar.

UZ Leuven liet zich accrediteren als ziekenhuis, maar daarnaast werd ook de zorg voor patiënten met een meervoudig letsel (polytrauma), beroerte (CVA) of wervelkolomproblemen onder de loep genomen.

Dankzij de grote inzet van alle UZ Leuven-medewerkers werd het ziekenhuis zowel voor de ziekenhuisbrede evaluatie als voor de evaluatie van de zorgprogramma’s met een certificatielabel beloond.

Joint Commission International of JCI is een organisatie die internationale normen, de JCI standards, vastlegt op het vlak van zorgkwaliteit en patiëntveiligheid. Er zijn 300 standaarden die geëvalueerd worden aan de hand van 1.300 objectieve, meetbare criteria.