Imec.istart wereldtop in UBI University Business Accelerator ranking

UBI Global onthulde onlangs op de World Incubation Summit in Qatar hun tweejaarlijkse ranking van universiteitsincubatoren en -acceleratoren, waarbij Imec.istart in de top 5 staat.

Trefwoorden: #accelerator, #applicaties, #cloud, #Deliverect, #Hubspot, #Imec.istart, #incubator, #Ontoforce, #Piesync, #Qatar, #Seven De Cleyn, #UBI Global, #University Business Accelerator ranking, #Vlaanderen

Lees verder

Techniek

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - De ranking is gebaseerd op de UBI Global World Benchmark Study, wereldwijd de grootste screening van universiteitsincubatoren en -acceleratoren, met dit jaar 1.580 deelnemers.

De screening gebeurt aan de hand van een uiteenlopende lijst met ruim 50 parameters die vooral kijken naar de impact op het ecosysteem en de performantie van het programma.

"We blijven ons programma verbeteren om startups optimale begeleiding te bieden,” aldus Sven De Cleyn, imec.istart program manager. "Vorig jaar is een mentorenwerking gelanceerd die het startups makkelijker maakt om in contact te komen met domeinexperten."

"Ook hebben we nieuwe corporate partners verwelkomt en is er nog meer ingezet op het internationalisatietraject van onze startups," stelt De Cleyn.

Sinds de start in 2011, hielp Imec.istart ruim 200 tech startups zich te ontwikkelen tot succesvolle technologiebedrijven in uiteenlopende sectoren. Die startups creëerden meer dan 1.500 voltijdse jobs en haalden ruim 200 miljoen euro vervolgfinanciering op.

De Cleyn: “Bij hun deelname aan het imec.istart programma ontvangen de startups een financiële injectie van 50.000 euro. Tijdens de 12 tot 18 maanden durende begeleiding ondersteunt imec.istart hen bij het zoeken naar vervolgfinanciering."

"Op elke euro geïnvesteerd door imec volgt minstens 20 euro externe financiering. Daarmee blinkt imec.istart uit in vergelijking met andere topacceleratoren wereldwijd.”

Het doel van een business accelerator is om startups uit te laten groeien tot scale-ups. Ontoforce heeft bijvoorbeeld een tweede kantoor in de VS opgericht en Deliverect heeft in het eerste jaar na oprichting al een internationaal team.

Imec.istart trekt ook meer internationale startups aan die een activiteit in Vlaanderen willen opstarten. Ook komen de hun startups op de radar van internationale spelers in hun domein, wat resulteert in een groeiend aantal exits.

Zo werd onlangs nog Piesync, een startup die een oplossing ontwikkelde om data te delen tussen verschillende cloudapplicaties, overgenomen door Hubspot.