Solvay verdubbelt Chinese productiecapaciteit polyvinylideenfluoride

De vraag naar polyvinylideenfluoride (PVDF) wordt aangedreven door duurzame mobiliteit, vooral in Azië, waar de vraag naar lithium-ionbatterijen voor elektrische voertuigen het grootst is.

Trefwoorden: #Azië, #batterijen, #China, #duurzaam, #elektrische voertuigen, #energiedichtheid, #energieopslag, #halfgeleider, #lithium-ionbatterijen, #materiaal, #mobiliteit, #polyvinylideenfluoride, #productiecapaciteit, #PVDF, #Solvay

Lees verder

Techniek

( Foto: © Solvay / Lancy Lu )

ENGINEERINGNET.BE - Dit project ondersteunt de onlangs aangekondigde groeistrategie van Solvay, die gericht is op investeringen in sterk groeiende, duurzame materiaaloplossingen. De huidige productie zal naar verwachting in de eerste helft van 2022 de beoogde capaciteit bereiken.

Hun oplossingen en innovatiepijplijn in PVDF helpen klanten om de efficiëntie van de energieopslag te optimaliseren door zowel de energiedichtheid, de veiligheid als het vermogen van de batterijen te verhogen.

Andere groeiende toepassingen zijn offshore pijpleidingen en liners voor olie en aardgas, hoogzuivere materialen gebruikt in de halfgeleiderindustrie en membranen voor waterzuivering.

“De beslissing om de capaciteit van PVDF in Changshu te verhogen, volgt op onze recente aankondiging om de capaciteit in Europa te verhogen”, aldus Augusto Di Donfrancesco, lid van het Executive Committee van Solvay.

Het bedrijf produceert geavanceerde materialen en specialiteitschemicaliën, en zet zich in voor het ontwikkelen van oplossingen voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen. Het bedrijf innoveert en werkt samen met klanten wereldwijd in veel diverse eindmarkten.

Deze producten zijn te vinden in vliegtuigen, auto’s, batterijen, smart devices, medische toepassingen, evenals in de extractie van mineralen, olie en gas, en ze dragen bij aan efficiëntie en duurzaamheid.

Hun lichtgewicht of metaalvervangende materialen bevorderen een schonere mobiliteit, de formuleringen optimaliseren het gebruik van grondstoffen, terwijl performance chemicals de lucht- en waterkwaliteit verbeteren.