Swabbing-robot van Socabelec bekroond door British Glass

Op 21 november laatstleden reikte de federatie van glasfabrikanten British Glass de Health and Safety Action-award uit aan de Waalse kmo Socabelec voor haar swabbing-robot.

Trefwoorden: #Allied Glass, #Britisch Glass, #Encirc, #Encric, #Factory 4.0, #glasindustrie, #matrijzen, #O-I, #operator, #productielijnen, #robot, #Saint-Gobain Glass UK, #sensor, #Socabelec, #The Ardagh Group, #vormmachine, #Waals

Lees verder

Techniek

( Foto: Socabelec )

ENGINEERINGNET.BE - Socabelec, gevestigd in Ham-sur-Sambre, deelt de prijs met de firma Encirc (Vidrala Group Spain), die negen robots van dat type heeft geïnstalleerd op haar site in Elton bij Manchester.

Encirc heeft overigens nog vier robots besteld bij Socabelec, die tegen maart 2020 zullen worden geleverd. Encirc behoort tot de top vijf van producenten van glazen flessen. Hun site in Elton is de grootste van Europa.

Het was in 2015 dat Socabelec de uitdaging van een grote internationale groep aanging en de swabbing-robot ontwikkelde, een unieke robot voor de glasindustrie waarmee het bedrijf vandaag de wereld verovert.

Dankzij de swabbing-robot kunnen matrijzen voor de productie van glazen flessen snel worden gesmeerd zonder dat de productie hoeft te worden stilgelegd. Die innovatie verhoogt de productiviteit van de productielijnen maar betekent ook een verbetering voor de gezondheid en de werkomstandigheden van de operatoren, die het werk niet langer manueel hoeven uit te voeren en nu meer tijd kunnen besteden aan taken met grotere toegevoegde waarde.

De robots van Socabelec zijn uitgerust met een groot aantal veiligheidssensoren, zodat de operatoren veilig aan de vormmachine kunnen werken. De swabbing-robot helpt Encirc bovendien om zijn transformatie tot fabriek van de toekomst, ofwel Factory 4.0, voor te bereiden.

Andere prijzen waren er voor The Ardagh Group, Saint-Gobain Glass UK, Encric, O-I en Allied Glass.


Video: de swabbing-robot in actie