Aerospace NDT-challenge 2019 gewonnen door UGent-MMS

Het UGent-MMS-team gebruikte zowel thermische als elastische golven om in materialen naar defecten te zoeken en won o.a. door hun uitstekende detectie van defecten en afmetingen.

Trefwoorden: #Aerospace NDT-Student Challenge, #detectie, #MMS, #onderzoeksgroep, #UGent

Lees verder

Nieuws

( Foto: UGent )

ENGINEERINGNET.BE - De Aerospace NDT-Student Challenge is een internationale wedstrijd die wordt georganiseerd door Airbus, Gifas en Safran en waarin verschillende onderzoeks­laboratoria met elkaar in competitie gaan.

Aan deze wedstrijd nemen sterke onderzoekslaboratoria uit verschillende landen (Duitsland, Polen, Spanje, Frankrijk, VK ...) deel en de jury werd samengesteld uit zowel academia als vertegenwoordigers van de ruimtevaartindustrie.

Het doel van deze wedstrijd is om een nieuwe niet-destructieve testaanpak voor te stellen en om de superieure prestaties van schadeherkenning en -beoordeling op een complex samengesteld onderdeel expliciet aan te tonen.

Het UGent-MMS-team gebruikte zowel thermische als elastische golven om in materialen naar defecten te zoeken en werd verkozen als winnaar vanwege hun uitstekende detectie van defecten en afmetingen, het innovatieve karakter en de goede uitvoerbaarheid onder industriële omstandigheden.


ACHTERGROND
Het onderzoek dat tot deze prijs heeft geleid, is verkregen binnen het SBO-project DETECT-IV (Grant nr. 160455), dat past in het SIM-onderzoeksprogramma MacroModelMat (M3), gecoördineerd door Siemens (Siemens Digital Industries Software, België) en gefinancierd door SIM (Strategic Initiative Materials in Flanders) en VLAIO (Vlaams overheidsinstituut Flanders Innovation & Entrepreneurship), alsook binnen FWO-beurzen 1S11520N, 1148018N en 12T5418N.