• 08/03/2012

Gimv leidt kapitaalronde van 6 miljoen euro bij GreenWatt

Gimv-Agri+ heeft met steun van nieuwe en bestaande investeerders een kapitaalronde van 6 miljoen EUR bij GreenWatt geleid.

Trefwoorden: #biogas, #GIMV, #GreenWatt, #UCL

Lees verder

b2b

( Foto: GreenWatt )

ENGINEERINGNET.BE -- De nieuwe investeerders zijn Innogy Venture Capital en SRIW en de bestaande investeerders zijn Energie Brabant Wallon, Nivelinvest, Vives en business angels.

Gimv-Agri+ investeert 3,6 miljoen EUR in deze ronde. Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt kant-en-klare installaties voor de valorisatie van afval bij landbouw-, voedings- en drankbedrijven. Deze kapitaalverhoging moet de verdere internationale ontwikkeling van het bedrijf mogelijk maken.

GreenWatt werd in 2004 opgericht als een spin-off van de Belgische Université Catholique de Louvain (UCL) en ontwerpt, ontwikkelt, verkoopt en onderhoudt kant-en-klare lokaal geïntegreerde biogasinstallaties voor de agrofood- en drankindustrie.

Biogas kan als brandstof worden gebruikt in warmtekrachtkoppelingsinstallaties (cogeneratie) of kan ook worden gezuiverd en veredeld tot biomethaan met aardgas-kwaliteit voor injectie in het aardgasnet.

De installaties van van GreenWatt maken gebruik van een meerfasig, anaeroob vergistingsproces aan de hand van een gepatenteerde technologie die resulteert in een uitzonderlijke robuustheid, processtabiliteit en voedingsflexibiliteit.

Deze installaties maken bovendien de flexibele vergisting van organisch afval mogelijk zonder toevoeging van dierlijke mest waardoor ze zeer geschikt zijn voor de voedingsindustrie en waardoor de resterende fractie kan gevaloriseerd worden als biologische meststof.

Potentiële klanten zijn landbouwers, voedings- en drankbedrijven, foodservice bedrijven en voedingsdistributeurs.

Het bedrijf is vandaag actief in de Benelux en Frankrijk, waar het reeds verscheidene klanten heeft. GreenWatt heeft echter de ambitie om internationaal verder uit te breiden.

ICAFIN trad op als corporate financieel adviseur voor GreenWatt. NautaDutilh was juridisch adviseur van GreenWatt.

Alle betrokken partijen hebben besloten geen verdere financiële informatie over deze transactie bekend te maken.


(GL)