• 05/09/2012
  • |     BB

Gimv investeert 4 miljoen euro in Duitse e-scooterbouwer

Sterke focus van Govecs op elektrische scooters komt tegemoet aan hoge groeiverwachting in sector van e-mobiliteit.

Trefwoorden: #e-mobiliteit, #gimv, #govecs, #scooter

Lees verder

Nieuws

( Foto: Govecs )

ENGINEERINGNET.BE -- Gimv investeert 4 miljoen euro in Govecs, een producent van elektrische scooters uit München. Aan de ronde nemen ook KfW, BayBG en enkele bestaande aandeelhouders deel, voor een totaal bedrag van 10 miljoen euro.

Govecs is in 2009 door een team van managers uit de sector van elektrische scooters in het leven geroepen. Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in München, terwijl de elektrische scooters worden geproduceerd in de eigen ultramoderne fabriek in het Poolse Wroclaw.

Het bedrijf trekt de groene kaart en biedt een reeks elektrisch aangedreven zero-emissie scooters aan, in de categorie van 125cc. Typische gebruikers zijn bedrijven voor post- en expresdiensten en fastfood thuisbezorging.

Hansjörg Sage, Partner Gimv, over de deal: “We volgen Govecs en de hele sector al enkele jaren op de voet en stelden vast dat het bedrijf in slechts 3 jaar wist uit te groeien tot een toonaangevende Europese speler op de markt van elektrische scooters. De firma onderscheidt zich sterk van andere merken door zich uitsluitend op elektrische mobiliteit te richten."


ACHTERGROND
Hoewel e-mobiliteit nog in zijn kinderschoenen staat, wordt verwacht dat de vraag naar elektrische tweewielers in de komende jaren sterk zal toenemen onder invloed van verschillende factoren zoals de stijgende brandstofprijzen, het geleidelijk aan dichtslibben van de stadscentra, de beoogde daling van de CO2-uitstoot en het groeiend aantal zones waar het gebruik van voertuigen met verbrandingsmotor wordt beperkt om de plaatselijke luchtverontreiniging te verminderen.