Stora Enso investeert 9 miljoen in Gentse proeffabriek

Het Scandinavische Stora Enso investeert 9 miljoen euro in een proeffabriek in Gent waar de bouwstenen worden ontwikkeld voor bio-gebaseerd plastic, bruikbaar voor o.a. de voedingsindustrie.

Trefwoorden: #bio-based plastics, #duurzaam, #Gent, #North Sea Port, #proeffabriek, #Stora Enso

Lees verder

Techniek

( Foto: Stora Enso )

ENGINEERINGNET.BE - De proeffabriek zal plantaardige suikers omzetten in de hernieuwbare bouwsteen, die nodig is om een bio-gebaseerd plastic te maken.

De investering versterkt de mogelijkheid van Stora Enso om materialen op fossiele basis te vervangen door hernieuwbare en herbruikbare materialen. De proeffabriek komt in Stora Enso’s Langerbrugge Mill in North Sea Port.

De proeffabriek zal in eerste instantie industrieel beschikbare fructose gebruiken om hoogwaardige chemicaliën en materialen te produceren voor het testen van toepassingen. In de toekomst is het de bedoeling om het proces uit te voeren op suikers gewonnen uit hout en andere non-food biomassa.

De bouw van de fabriek zal in de tweede helft van 2020 beginnen en zal naar verwachting klaar zijn in het eerste kwartaal van 2021.


Stora Enso is wereldwijde leverancier van duurzame oplossingen voor verpakkingen, biomaterialen, houtconstructies en papier.