Port of Antwerp, Borealis, Covestro connecteren al met 5G-testnetwerk

Deze bedrijven zijn gestart met co-innoveren om reële applicaties te ontwikkelen die het volledige 5G-potentieel, dat in de testhub van Orange in de Antwerpse haven aanwezig is, benutten.

Trefwoorden: #5G, #Borealis, #Covestro, #Deloitte, #Katoen Natie, #Orange, #Port of Antwerp, #testhub

Lees verder

Techniek

( Foto: efks - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Dit is eerste golf van industriepartners in de Orange Industry 4.0 Campus voor bedrijven. Deloitte Belgium zal de community adviseren over hoe ze het onversneden businesspotentieel van deze 5G-innovatiehub kunnen ontwikkelen en realiseren.

Orange Belgium rolde dit 5G-testnetwerk eind 2019 uit in Antwerpen. Het is het eerste op zichzelf staande 5G-netwerk in België dat nu door industriepartners gebruikt zal worden. Zij zullen het volle potentieel van 5G kunnen benutten: verzekerde en pasklare connectiviteit, afgestemd op de specifieke vereisten van nieuwe innovatieve toepassingen zoals draadloze productie en realtime automatisering.

De 5G-capaciteiten worden niet gewoon toegevoegd aan de bestaande 4G/3G-technologieën, maar er wordt een apart netwerk uitgerold dat network slicing, een erg lage latency en massive IoT mogelijk maakt in het Antwerpse havengebied.

Door het volle potentieel van 5G in dit testnetwerk te benutten, kunnen de partners verschillende reële en bedrijfskritische toepassingen ontwikkelen en testen in een industriële omgeving, zoals geconnecteerde sleepboten en Smart Field Operators.

Logistiek dienstverlener Katoen Natie liet ondertussen al weten om in een tweede golf toe te treden.