Bedrijf promoten blijft noodzakelijk, maar hoe?

Hoewel zichtbaar zijn op internet van groot belang is, omdat praktisch iedereen zich tegenwoordig eerst online zal oriënteren, blijft ook offline zichtbaar zijn belangrijk.

Trefwoorden: #bedrijfspromotie, #drukwerk, #enveloppen

Lees verder

Nieuws

( Foto: rawpixel - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Mond-tot-mond reclame blijft toch altijd nog een betrouwbaarder middel dan de reviews op internet, om maar iets te noemen. Maar hoe kan het bedrijf gepromoot worden naast de online zichtbaarheid?

Mond-tot-mondreclame werkt
Reviews op internet zijn goud waard. Maar eigenlijk is zilver het betere woord. Goud staat in dit opzicht toch echt beter bij de ouderwetse reclame van tevreden klanten, die dit doorvertellen aan hun vrienden, familie of hun zakenrelaties.

Met reviews kan immers ook gesjoemeld worden, terwijl het rechtstreeks horen meestal wel betrouwbaar is. Geen positieve geluiden omdat de klant dan wordt beloond met een leuke attentie of korting, maar gewoon de eerlijke mening van een klant. Maar hoe komen klanten zover om zo positief naar buiten toe te treden? Dat is simpel: lever goed werk en bied een snelle, goede service!

Laat de bedrijfsnaam opvallen
Mensen worden onbewust ‘gehersenspoeld’ door reclame. Namen die ze overal tegenkomen, zullen sneller blijven hangen in hun geheugen. Natuurlijk wordt dit bereikt door opvallende reclame te gebruiken, maar kan ook door op veel plekken voor te komen.

Een kleine advertentie in het wekelijkse huis-aan-huis blad, bijvoorbeeld, en dan ook het liefst in meerdere krantjes. Of gebruik overvloedig promotiemateriaal. Denk aan pennen, winkelwagenmuntjes of kladblokjes. Nuttige zaken, die ook echt gebruikt worden, zorgen voor het meeste effect.

Enveloppen bedrukken
Als promotiemateriaal kan heel eenvoudig ook de noodzakelijke dingen gebruikt worden. Bedrukte enveloppen, bijvoorbeeld, laten toch echt iedere keer opnieuw de bedrijfsnaam langs komen en het staat uiteraard ook een stuk professioneler.

Enveloppen laten drukken is niet moeilijk. Online is het vaak alleen even het logo of bedrijfsnaam doorsturen en de keuze maken welke maten er nodig zijn. Bedrukte enveloppen bestellen is daarmee simpel. Een envelop met logo is meestal opvallender dan alleen een tekst erop.

Luister naar de klanten
Een ander goed idee is om een luisterend oor te bieden aan de bestaande klanten. Zij kunnen immers als geen ander aangeven waar behoefte aan is en wat er verbeterd zou kunnen worden.

Plan hier een vervolggesprek voor in, neem nog eens telefonisch contact op of vraag om een enquête in te vullen. De beste optie hangt af van de aard van het bedrijf. Let wel op dat er geen druk achter staat want anders kan het ook juist klanten kosten.

Plan acties
Niet voor ieder bedrijf weggelegd, maar mensen zijn verslaafd aan acties. Een prima manier om de zaak onder de aandacht te brengen is dan ook een actie voeren. Uiteraard met een tijdslimiet, anders is er geen noodzaak voor de consument om nú tot koop over te gaan.

Waag er advertenties of mailing aan, of strooi ouderwets met flyers in de rondte. Zo komt de bedrijfsnaam onder de aandacht én de mensen worden geprikkeld om direct te handelen.