Brusselse “Innovative Starters Award” 2019 uitgereikt

De drie Brusselse start-ups Digita, Veoware Space en CitizenLab zijn de winnaars van de “Innovative Starters Award” 2019 en ontvangen elk naast een award ook 500.000 euro subsidie.

Trefwoorden: #CitizenLab, #Digita, #Innoviris, #start-up, #Veoware Space

Lees verder

Nieuws

( Foto: Innoviris )

ENGINEERINGNET.BE - Vorige week werden tijdens de Award Ceremony de drie nieuwe laureaten van de Innoviris Innovative Starters Award bekendgemaakt door Staatssecretaris voor Economische Transitie en Wetenschappelijk Onderzoek, Barbara Trachte.

Negen jaar geleden organiseerde Innoviris, het Brussels Instituut voor Onderzoek en Innovatie, voor het eerst een projectoproep voor de Innovative Starters Award. Sindsdien werden er al 21 laureaten in de kijker gezet, onder wie Collibra (de eerste Belgische ‘unicorn’-onderneming), Woorank, NVISO, The Biotech Quality Group en Urbantz.

Damien Littré, wetenschappelijk adviseur en verantwoordelijke van het programma bij Innoviris: "Met de Innovative Starters Award willen wij de winnende bedrijven de kans geven om zich te positioneren als leader in hun sector. Dat doen we door hen financieel te ondersteunen bij de implementatie van hun Strategisch Innovatieplan.”

Dit jaar waagden 18 start-ups, uit diverse sectoren en verspreid over het hele Brusselse Gewest, hun kans. En ook nu waren de aanvragen van een hoge kwaliteit.


Meer over de laureaten:

  1. Digita

werkt aan een technologie die het mogelijk maakt om een wereldwijd persoonlijk data web op te zetten. In zo een data web bezit iedereen een virtuele kluis waarin je een overzicht krijgt over al je data. Die virtuele gegevenskluis zorgt ervoor dat je makkelijk je gegevens kan terugvinden, de toegang ertoe beheren en ze up-to-date houden.

  • Veoware Space ontwerpt, bouwt en commercialiseert geavanceerde ruimtevaarttechnologie waardoor aardobservatiesatellieten 30 keer efficiënter zijn in hun dagelijkse beeldverzameling van onze planeet. Deze technologie is belangrijk omdat satellieten essentieel zijn om de fysische wetten die onze wereld beheersen te begrijpen, maar ook om meer inzicht te verwerven in de impact die de mensheid heeft op de aarde.
  • CitizenLab heeft een platform ontwikkeld dat overheden en steden helpt om informatie te verzamelen en gegevens makkelijker te analyseren. De tool heeft Natural Language Processing (NLP) algoritmes geïntegreerd die tekstinvoer van burgers verwerken. De ideeën en commentaren worden gegroepeerd, geclassificeerd en op een kaart geplaatst waardoor het makkelijker is om zinvolle inzichten te vergaren van de burger.