Vijfde Febeliec Energy Award voor project Umicore/Engie

Tijdens het jaarlijks Energy Forum werd voor de vijfde keer de Febeliec Energy Award uitgereikt. De organisatie wil hiermee creativiteit en innovatie rond de energieproblematiek stimuleren.

Trefwoorden: #ENGIE, #Febeliec Energy Award, #Second life batteries in the energy transition, #Umicore

Lees verder

nieuws

( Foto: Febeliec )

ENGINEERINGNET.BE - Peter Claes, directeur Febeliec: “Om de energie-uitdagingen van vandaag te kunnen aangaan, hebben we nood aan innovatieve oplossingen, aan ‘out-of-the-box’ denken. Vandaar onze oproep om creatieve, innovatieve projecten in te dienen.”

Uit alle kandidaten werden drie finalisten geselecteerd om hun project voor een jury van Belgische topindustriëlen en academici te verdedigen: Air Liquide, Nexxtlab en Umicore/Engie.

De jury selecteerde uiteindelijk het project van Umicore/Engie “Re-use and re-power - Second life batteries in the energy transition” als winnaar. Peter Zadora (Umicore) en Seth Spoelders (Engie) mochten de Febeliec Energy Award in ontvangst nemen.

Wouter De Geest, voorzitter van de jury: “Elk project had een aantal knappe elementen. Tenslotte was de combinatie van opportuniteiten van dit project doorslaggevend.”


Op de foto: Luc Sterckx, voorzitter Febeliec (links), Wouter De Geest, voorzitter VOKA & voorzitter van de jury (midden), Peter Zadora, Umicore (rechts).

Leden van de jury waren:

  • Wouter De Geest, voorzitter van de jury, voorzitter VOKA
  • Christiane Malcorps, Global Head Facility Excellence & Country Manager Belgium Solvay
  • André Bouffioux, Strategic Advisor BESIX NV & Non-Executive Director EURANOVA SA
  • Daniel Dobbeni, President KIC InnoEnergy Benelux
  • Jean-Claude Maun, Professor ULB - Luc Huysmans, journalist Trends
  • Dirk Fransaer, Managing Director VITO - Luc Sterckx, voorzitter Febeliec