• 12/03/2012

Gratis eTIC-dag doet vertrouwen tussen IT-leverancier en -klant toenemen

eTIC-dag biedt ICT-bedrijven kans tot onderschrijven deontologische gedragscode.

Trefwoorden: #deontologie, #eTIC, #gedragscode, #handvest, #ICT

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Op donderdag 15 maart 2012 vindt te Brussel de ‘eTIC’ dag plaats. Alle ICT leveranciers wordt de gelegenheid geboden daar, gratis, de meerwaarde van het ‘eTIC handvest’ te ontdekken. Daarnaast krijgen ze de unieke kans om hun toekomstige partners en/of prospects te ontmoeten, over de taalgrens heen.

Het eTIC handvest is geen kwaliteitslabel, noch is het een label van technische bekwaamheid. Het is een deontologische gedragscode, welke spontaan inherent is aan elk bedrijf. De code schrijft echter op een laagdrempelige wijze deze zakelijke manier van handelen neer.

Het handvest is ontstaan in Wallonië, op initiatief van ICT-leveranciers. Zij zochten een medium om zich te differentiëren van collega’s die op een minder ethische manier te werk gaan. Dit initiatief vond snel bijval bij de Waalse overheid. Specifiek op verzoek van de Vlaamse ICT leveranciers werd in mei 2011 het handvest ook in Vlaanderen geïntroduceerd door Agentschap Ondernemen.

Op 15 maart wordt het belang van dit vertrouwen toegelicht aan de hand van 2 keynote sprekers : Dr. Jan Devos, Universiteit Gent, bevestigt dat meer dan 66 % van IT projecten minder succesvol zijn, vaak door een gebrek aan vertrouwen. eTIC kan hierin helpen.

Wim Smets, programma manager HP en ervaren bergbeklimmer zal vanuit zijn ervaring deze stellingname benadrukken. Daarbij trekt hij ook de parallel tussen een IT project en bergbeklimmen, of: hoe een gebrek aan communicatie en transparante aanpak het ‘leven’ kan kosten aan verschillende projectpartijen.

Kris Peeters, Vlaams minister-president en minister van economie: “ICT draagt bij tot beter zakendoen voor de kmo, werkt innovatie in de hand en is aldus economie stimulerend. Een IT-leverancier als vertrouwenspartner is bijgevolg belangrijk voor de kmo. Efficiëntie in de dienstverlening is heel belangrijk en dit initiatief zal daar toe bijdragen.”

Meer info: http://www.etic-handvest.be/


(KV) (foto eTIC)