Belgian Offshore Days 2020 focust op geavanceerd data-gebruik

De Belgian Offshore Days 2020 conferentie in Oostende zal dit jaar in het teken staan van geavanceerd gebruik van ‘data’ doorheen de levenscyclus van offshore wind parken.

Trefwoorden: #Belgian Offshore Days, #conferentie, #offshore windmolenpark

Lees verder

Nieuws

( Foto: Belgian Offshore Days )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens de levenscyclus van een offshore windmolenpark begint de gegevens­verzameling al lang voordat de eerste fundering wordt geplaatst, met geotechnische, inspectie- en meteo gegevens.

Zodra de productie start, groeit de gegevensproductie en -verzameling van alle betrokken systemen en actieve mensen op zee, afkomstig van turbine- en elektriciteitssystemen, monitoring systemen, operationele managementsystemen, transport- en beveiligingssystemen en alle offshore aktiviteiten. De data opslag van een windmolenpark groeit gemakkelijk met honderden GB per jaar.

Nu, 10 jaar later, zijn er verschillende Belgische bedrijven die gegevens van offshore windparken gebruiken in hun diensten, en ook de exploitanten van de windparken zelf innoveren met gegevens om meer inzicht te krijgen in de algehele prestaties van hun offshore windmolenpark.

Dit jaar zal de conferentie van de Belgische Offshore Days 2020 zich focussen op deze inzichten vanuit de industrie en de onderzoekswereld voor het geavanceerd gebruik van de verschillende datasets die worden behandeld in de levenscyclus van een offshore windpark, zowel in de ontwerpfase als in de operationele fase en zelfs de ontmantelingsfase.


Klik hier voor meer informatie