Hackaton als extra boost voor dynamiek in de Westhoek

POM West-Vlaanderen en Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen organiseerden op 14 en 15 februari laatstleden de inspiration bootcamp ‘Make de Westhoek Great Again’.

Trefwoorden: #hackathon, #jobs, #POM West-Vlaanderen, #westhoek

Lees verder

Nieuws

( Foto: POM West-Vlaanderen )

ENGINEERINGNET.BE - Dat de Westhoek een streek is met heel wat troeven om te wonen, te werken en te ondernemen was het vertrekpunt van deze hackaton met de ludieke slogan: ‘Make de Westhoek Great Again’.

Een 35-tal studenten, ondernemers en medewerkers lieten in Ieper hun ideeën de vrije loop met als doel die typische regionale dynamiek een extra boost te geven.

Ondanks een volle week studeren of werken achter de kiezen was er tot in de late uurtjes heel wat inzet en enthousiasme bij de deelnemers tijdens de teambuildingsproeven en creativiteitsoefeningen.

Dit leidde tot een stroom van ideeën, die gebundeld werden op een heuse ideeënwall. Elk van de teams werkte daarna het meest haalbare idee uit tot een pitch en trotseerden daarmee de jury met onder andere Emmily Talpe (burgemeester Ieper), Christof Dejaegher (burgemeester Poperinge), Christophe Dhaene (CEO e-BO Enterprises en regiovoorzitter Ieper van Voka West-Vlaanderen) en Bert Mons (algemeen directeur Voka West-Vlaanderen).

Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen: “Tijdens de pitches, konden we de haalbaarheid van elk idee challengen. Het is de bedoeling om samen verder invulling te geven aan de geformuleerde ideeën en die uit te werken in concrete acties.”