Industrial Vending helpt de klant flexibel ontzorgen

Met de schaalbare soft- en hardware oplossingen voor stockmanagement van CribMaster is Partner Industrial Vending & Tool Control uitgegroeid tot een volwaardige divisie van Partner Safety.

Trefwoorden: #Cribmaster, #Industrial Vending, #Partner Safety

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - ‘Partner Safety’ werd in 1984 opgericht als industriële toeleverancier van persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm’s) door Willy Tuymans en echtgenote Gerda. Inmiddels bestrijkt het familiebedrijf met een 38-tal medewerkers de volledige Benelux-markt. Sinds begin 2014 heeft Steven Boets, neef van de oprichters, sinds de jaren ’90 actief in het bedrijf, de operationele leiding.

Vending als verlengstuk
Wat zijn de doorslaggevende factoren die aanleiding gaven tot de intrede van Partner Safety in het vending verhaal? “Vooreerst een antwoord bieden op de bol.com-perceptie van onze klanten in B2B. Er is ook de opkomende vraag tot ontzorging in de gunningsprocedures vanuit de grootindustrie en de overheid. Tot slot bieden we een garantie op de 24u/24u beschikbaarheid van het juiste gereedschap, meetapparatuur of pbm, geselecteerd per werknemer.

Daarom opteerden wij in 2015 voor een doorgedreven samenwerking met CribMaster (onderdeel van Stanley Black & Decker) voor de Benelux-markt. Een weloverwogen keuze”, aldus bestuurder Steven Boets. “Cribmaster bezit een uitgebreid productportfolio. Bovendien opereert het Europese hoofdkwartier met zijn technische, logistieke en commerciële diensten vanuit Brussel.

Als wereldwijd marktleider in industrial vending wordt er continu geïnvesteerd in het verder ontwikkelen van software en hardware in het segment van warehousemanagement, vending en toolcontrol. Dit pakket bieden we op de Benelux-markt aan tegen een betaalbare prijs via koop, huur of leasing. Inmiddels hebben wij een 70-tal CribMaster-configuraties geïmplementeerd.”

Partnership
Met vier jaar ervaring op het CribMaster hoofdkwartier ging Michiel Klapwijk als industrial vending project manager bij Partner Safety aan de slag. Samen met zijn team neemt hij de volledige inrichting, uitwerking, het project- en toepassingsbeheer van de database alsook alle functionaliteiten van elke CribMaster-applicatie op zich.

“Industrial vending gaat ruimer dan alléén de klassieke uitgiftetoepassingen die we kennen. Ook tool control, in- en uitgave én het beheer van de tools en andere materialen vallen onder deze noemer. Opvolging van alle veiligheidsaspecten én het beheer van de periodieke kalibratiedata garanderen een 24/7/365 beschikbaarheid”, aldus Klapwijk.

Schaalbare hardware & software
“Naast industriële sectoren als (petro)chemie, industrial cleaning en contracting behoren eveneens bedrijven uit metaal, constructie en food, en de overheid, tot onze klanten. Partner Safety biedt customer made-oplossingen aan in functie van de specifieke situatie bij de klant. Met aandacht voor de opvolging van individuele verbruiken en de garantie op beschikbaarheid en uitgifte van de juiste pbm’s of tools ontzorgen wij de klant van een aantal logistieke flows”, zegt Klapwijk.

Ook voor het opladen van communicatiesystemen, meet- en of detectieapparatuur voorziet Partner Safety een gepaste oplossing. Geregistreerde contractoren krijgen toegang tot de apparatuur, met of zonder uitgiftebeperkingen. “Al deze mogelijkheden zijn vervat in de flexibele Cribmaster-software. Het gebruik van het master/slave principe bij de opbouw van een machineconfiguratie zorgt voor een makkelijke uitbreidbaarheid en houdt de kostprijs onder controle. De bestaande personeels- en/of securitybadges worden overgenomen en geïntegreerd in het gebruikersproces. De klant hoeft niet in nieuwe badges te voorzien.”

ProLock
Partner Safety biedt o.m. de ProLock, de ProStock en het Weight Station (een combinatie van weegschalen) uit het CribMaster gamma aan. De twee eerste types zijn uit voorraad leverbaar, de overige worden op maat gebouwd in de Verenigde Staten of Europa. “Na een grondige projectanalyse stellen wij de meest optimale configuratie van verdeelautomaten voor op basis van een optimalisatie tussen hardware en software”, zegt Klapwijk.

De ProLock bestaat uit een metalen verdeelkast met 24 aanpasbare vakken. Uitstekend geschikt voor het opbergen van gereedschappen zoals boormachines, meet- en detectieapparatuur én grotere pbm’s. De MultiStore, de grote broer van de ProLock, dubbel zo breed, biedt dezelfde toepassingsmogelijkheden. Deze is vooral geschikt voor het beheer van zaagmachines, lastoestellen, enz. Beide automaten zijn inzetbaar in een industriële én een office omgeving.

ProStock
De ProStock bestaat uit maximaal tien uitgiftecarrousels, al dan niet in combinatie met enkele niveaus kleinere lockers. Uniek zijn de tien individuele aandrijfmotoren per carrousel die een permanente uitgifte waarborgen. Deze automaat is specifiek bedoeld voor kleinere verbruiksproducten en dito pbm’s zoals veiligheidsbrillen en handschoenen. “Dit is onze meest verkochte verdeelautomaat die zowel verbruiks- als gebruiksartikelen beheert. De gegarandeerde bedrijfszekerheid maakt de ProStock tot de ‘grand cru’ van de vendingautomaten”, zegt Klapwijk.

Maintenance ontzorgen
Op het vlak van maintenance zorgen de CribMaster-automaten voor het beheer en de opvolging van tools, verminderde kans op verlies, diefstal of schade. Tijdsbesparing voor de magazijnier en kostenbesparing voor het bedrijf. “De hardware is robuust en industrieel inzetbaar. Een minimum aan bewegende onderdelen resulteert in een lage slijtage- en onderhoudskost. Zowel in verkoop, verhuur als leasing bieden wij voor hard- en software een onderhoudscontract aan.

Sinds kort bieden wij ook RFID-oplossingen aan voor Tool Control, waarbij niet enkel het ontlenen maar ook de teruggave van getagde tools wordt geregistreerd”, zegt  Klapwijk. “Het groeipotentieel voor Cribmaster situeert zich niet enkel in (petro)chemie doch ook in grootindustrie, productie-ondernemingen, brandweerkorpsen en alle service gerelateerde bedrijven”, besluit Boets.


www.partnersafety.be