Coronavirus vs vakbeurzen: 1 - 0

Het Corona-virus grijpt momenteel overal om zich heen en heeft al meer dan drieduizend doden op zijn conto. Dat heeft natuurlijk ook een impact op industriële vakbeurzen.

Trefwoorden: #corona, #vakbeurzen

Lees verder

Nieuws

( Foto: nunataki - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Zo ging de Mobile World Congress (MWC), de grootste mobiele telecombeurs ter wereld voor het eerst sinds 2007 niet door in Barcelona. Vorig jaar trok die nog meer dan 109.000 bezoekers. De 42e Mostra Convegno Expocomfort (MCE) en de Biolass Innovation Expo (BIE) in de Fiera Milano werden uitgesteld naar september 8-11.

Vorige week vond embedded world 2020 zoals gepland plaats in Nuremberg. Maar de Eisenwarenmesse in Keulen (1 maart) wordt uitgesteld, nou ja… naar volgend jaar februari. Van de 3.000 exposanten zouden er 1.200 uit China gekomen zijn.

Ook in Düsseldorf verwachtte een resem vakbeurzen tal van Aziatische bezoekers...
Messe Düsseldorf GmbH wijst naar de aanbevelingen van het crisis management team van de Duitse overheid en stelde zijn vakbeurzen in het vroege voorjaar uit. Daaronder de metaalverwerkingsbeurs Metav 2020 die gepland was voor 10-13 maart. Ook wire + Tube (30 maart tot 3 april) en Energy Storage Europe (10-12 maart). Ook in al deze beurzen heel wat Aziatische deelnemers… Alternatieve data worden nog besproken. Vooralsnog blijven interpack en drupa wél op de kalender staan voor mei en juni.

In München gaat Command Control op 3 en 4 maart niet door. Anderzijds gaat Internet World Expo er op 10 en 11 maart wél door.

In Hannover houdt men het hoofd koel. Tire Technology Expo ging vorige week door. Bezoekers werden echter verzocht te bevestigen dat ze in de voorgaande 17 dagen niet in China waren geweest, dat ze ook geen enkele reden hebben te geloven dat ze drager zijn van een griepvirus, pneumonie of Coronavirus. Bordjes wezen op handen schudden, handen wassen, desinfectierende handgels… De organisatoren behielden zich het recht om mensen niet tot de beurs toe te laten met koorts, hoest, griep- of verkoudheidssymptomen.

De Hannover Messe staat gepland voor 20 tot 24 april en tot nader orde gaat die door.

In Frankrijk, waar het alarmniveau 3 is afgekondigd, zijn alle manifestaties met meer dan 5.000 aanwezigen verboden… Dus ook de JEC Composietenbeurs die deze week in Parijs gepland stond. De beurs, die vorige editie 43.500 bezoekers telde, wordt verschoven naar de lente, 12-14 mei 2020. Wat met Simodec (10-13 maart, La Roche-sur-Foron) en Midest (31 maart-3 april, Parijs) ...?

Vandaag evalueert het Mikrocentrum, de organisator van de vakbeurs RapidPro, die deze week woensdag en donderdag gepland is in het Nederlandse Veldhoven, wat te doen.

Op 25 en 26 maart staan in Antwerp Expo Maintenance en Pumps & Valves (samen 5.000 bezoekers) gepland van EasyFairs. In Kortrijk xpo, op dezelfde dagen, loopt ook het nieuwe Techni-Mat.