680.000 euro steun voor nieuw productieproces Volvo

De Vlaamse Regering ondersteunt hiermee het nieuwe productieproces van twee vrachtwagentypes van Volvo Group Belgium in Gent, de eerste CO2-neutrale automotive vestiging ter wereld.

Trefwoorden: #3D-training, #automotive, #brandstofverbruik, #cabine, #Gent, #opleiding, #productieproces, #truck, #truckcabine, #Vlaamse Regering, #VLAIO, #Volvo, #Volvo FH LNG, #Volvo FM LNG, #vrachtwagen

Lees verder

Techniek

( Foto: Volvo Trucks )

ENGINEERINGNET.BE - De Volvo Group maakt vrachtwagens in Gent en in Göteborg. De Gentse vestiging behoort tot één van de grootste producenten van zware vrachtwagens in Europa. Jaarlijks worden er 40.000 cabines en vrachtwagens geproduceerd.

Het bedrijf introduceert binnenkort een nieuwe generatie van trucks. Voor dit project zullen twee bekende vrachtwagentypes, Volvo FH LNG en Volvo FM LNG, grote veranderingen ondergaan.

Innovatie en technologie staan hierbij centraal met belangrijke aandacht voor ecologische aspecten zoals een lager brandstofverbruik.

De bedoeling is dat de productie dit jaar van start gaat. Zo kan Volvo Group in Gent haar plaats in de truckmarkt waarborgen en blijft deze vestiging een belangrijke rol innemen.

Om dit project te realiseren zullen specifieke opleidingen voor het personeel georganiseerd worden. Er zullen in Gent ongeveer 300 personen getraind worden. Speciaal voor deze opleidingen worden truckcabines gemaakt en er zullen ook 3D-trainingen worden gegeven.

Dit is volledig nieuw voor de Volvo Group Belgium. De kostprijs van de opleidingen bedraagt bijna 4,3 miljoen euro. De subsidie van de Vlaamse Regering past in de strategische transformatiesteun die VLAIO toekent aan bedrijven die nieuwe wegen inslaan.