John Baekelmans nieuwe CEO bij Rombit

Technologiebedrijf Rombit heeft John Baekelmans, vice president en managing director bij imec, tot nieuwe CEO benoemd. Begin april zal hij in die functie Jorik Rombouts opvolgen.

Trefwoorden: #imec, #John Baekelmans, #Jorik Rombouts, #Rombit, #Technologiebedrijf, #Wouter De Geest

Lees verder

HR

( Foto: Rombit )

ENGINEERINGNET.BE - Tussen 2016 en 2020 was Baekelmans ‘Vice President System & Software Solutions’ bij imec en leidde hij research teams in de gebieden ‘Internet of Things’, Health’, ’Agriculture’, ‘Food’ en ‘Smart Cities’. Hij was tevens de Managing Director bij imec in Nederland.

Vóór imec heeft Baekelmans 21 jaar bij Cisco gewerkt waar hij, in een zeer internationale setting, verschillende leidinggevende posities had op vlak van ontwikkeling, productondersteuning en fusies en overnames. Hij is ook de auteur van verscheidene Amerikaanse en Europese patenten.

Hij heeft een Masters degree in computerwetenschappen van de Universiteit van Antwerpen en is ook een gewezen Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE).
Hij zit onder andere in de raad van bestuur van The Beacon in Antwerpen.

Ook de Raad van Bestuur wordt herschikt. Jorik Rombouts geeft het voorzitterschap door aan Wouter De Geest, de voormalige CEO van BASF Antwerpen.

De raad telt sinds de tweede kapitaalverhoging van eind 2019 verschillende industriële zwaargewichten: naast de familie Rombouts maakt ook de familie Swerts (Soudal) en het technologiefonds InvestLink o.a. deel uit van de raad van bestuur.

Jorik Rombouts blijft als hoofdaandeelhouder actief binnen het bedrijf en zal zich voltijds focussen op de verdere internationalisering.