KSB reconstrueert onderdelen met Reverse Engineering

Reverse Engineering is een methode om een onderdeel uit een bestaand onderdeel te vervaardigen. Deze methode maakt het mogelijk om de veroudering van het product te overwinnen.

Trefwoorden: #3D printen, #KSB, #reverse engineering

Lees verder

Techniek

( Foto: KSB )

ENGINEERINGNET.BE - Het proces begint met een 3D-scan. Het maakt het mogelijk om de exacte afmetingen van het beschadigde onderdeel of het te reproduceren modelonderdeel te bepalen.

Alle verzamelde informatie maakt het mogelijk om een model te maken dat een preview geeft van het afgewerkte onderdeel en dat nodig is voor het maken van de matrijs, zodat het onderdeel op identieke wijze kan worden bewerkt.

Dankzij deze methode is het mogelijk om alle onderdelen te produceren, zelfs de meest complexe. Het vervaardigen van onderdelen in 3D printing is mogelijk met zeer verschillende materialen, zoals brons, gietijzer, roestvrijstaal of elk ander staal!

Het gaat om alle soorten onderdelen: pompen, kleppen en alle onderdelen van andere roterende machines. Reverse engineering geldt zowel voor KSB-producten als voor producten van derden.

Bovendien zijn de mogelijkheden tot reproductie onbegrensd. Er kan een willekeurig aantal op maat gemaakte onderdelen worden gemaakt. Het nieuwe onderdeel krijgt ook de garantie van de kwaliteit van de fabrikant en wordt in plaats van het oude gemonteerd.

Dit proces wordt gebruikt als het oorspronkelijke onderdeel niet meer mogelijk is door proceswijzigingen, gebrek aan tekeningen, het verdwijnen van het gietpatroon en in geval van optimalisatie.


Klik hier voor meer informatie