B2B beleving blauwe energie tijdens Belgian Offshore Days

Op 18 en 19 maart 2020 vindt in Oostende de zesde editie plaats van de Belgian Offshore Days. Op deze internationale vakbeurs exposeren meer dan 60 bedrijven hun expertise.

Trefwoorden: #Belgian Offshore Days, #groene stroom, #vakbeurs, #wndparken

Lees verder

Nieuws

( Foto: Belgian Offshore Days )

ENGINEERINGNET.BE - De focus van het event ligt dit jaar op ‘dataverzameling, data-integratie en de analyse’.

De levenscyclus van een offshore windpark heeft verschillende fases: de ontwerpfase, de operationele fase en de ontmantelingsfase. Elke fase levert specifieke data op waaruit na analyse veel geleerd kan worden. De offshore wind business is toonaangevend op gebied van geavanceerd data-gebruik.

Deze dataverzameling begint al lang voor de eerste fundering wordt geplaatst, met onder meer geotechnische inspectie en meteogegevens. Zodra de productie start, groeit de dataproductie en -verzameling van alle betrokken systemen en actieve mensen op zee.

De data zijn o.a. afkomstig van turbine- en elektriciteitssystemen, monitoringsystemen, operationele managementsystemen, transport- en beveiligingssystemen. De data-opslag van een windmolenpark groeit gemakkelijk met honderden GB per jaar.

Nu, 10 jaar later, zijn er verschillende Belgische bedrijven die gegevens van offshore windparken gebruiken en integreren in hun diensten. Ook de exploitanten van de windparken krijgen via innovatie-gedreven data-gebruik meer inzicht in de globale prestaties van hun offshore windpark.

In de conferentie komen zowel de industrie als de onderzoekswereld aan bod. Naast de conferentie en de vakbeurs worden ook B2B’s georganiseerd en brengt een interactief seminarie de internationalisering van de sector in kaart.

BOC is de vereniging die de Belgische toeleveranciers van de offshore windindustrie samenbrengt. Het doel van de cluster is de samenwerking tussen de Belgische bedrijven die actief zijn in de windenergie, te stimuleren en een platform te bieden naar de internationale markt.

Deze tweedaagse B2B-beurs is dan ook een uitstekend netwerkmoment om de Belgische bedrijven te promoten. Daarnaast wil BOC de Belgische windenergiesector wegwijs maken in het snel veranderende technologielandschap.


www.belgianoffshoredays.be