Introductie slim parkeersysteem op Corda Campus

De Hasseltse Corda Campus ging hiervoor in zee met Cegeka en The Safe Group om een slim parkeersysteem uit te rollen, waarmee op basis van artificiële intelligentie geparkeerd kan worden.

Trefwoorden: #artificiële intelligentie, #Cegeka, #Corda Campus, #digitale schermen, #slim parkeersysteem, #The Safe Group

Lees verder

Nieuws

( Foto: Cegeka )

ENGINEERINGNET.BE - Het slimme parkeersysteem herkent de wagen in enkele seconden en stuurt de bestuurders vervolgens naar de juiste parkeerlocatie via digitale schermsignalisatie. Dit systeem moet ervoor zorgen dat parkeren op de Hasseltse technologiecampus veel eenvoudiger wordt.

Het slimme platform registreert in real time de wagens die toerijden en bepaalt vervolgens of de slimme slagboom opent en of ze een plekje krijgen op de bezoekers- of bewonersparking of dat ze moeten uitwijken naar de parking ernaast. Digitale schermen geven de rijrichting duidelijk aan.

Anja Verstrepen (foto links), Facility Manager van Corda Campus: “Met de implementatie van dit slimme systeem transformeren we onze huidige bezoekersparking en de ondergrondse parkeergarages naar slimme parkeerzones. Zo kunnen onze bezoekers steeds terecht op de voor hen bestemde parking door nummerplaatregistratie. Deze registratie is niet gekoppeld aan een persoon en is dus anoniem.”

Het systeem werd speciaal ontwikkeld voor complexe, multi-tenant omgevingen zoals Corda Campus en is perfect uitrolbaar voor andere parkeerzones en locaties.

David Neys (foto rechts), Product Marketing Manager van Cegeka: “Het gebruiksgemak voor zowel de beheerder als de parkeerder in combinatie met schaalbare en performante technologieën waren van groot belang in deze ontwikkeling. Het platform connecteert en integreert de hardware zoals slagbomen en signalisatieschermen met het slimme platform waarbij we gebruik maken van betrouwbare technologieën zoals artificiële intelligentie, cloud - en edge computing.”

The Safe Group, technologiebedrijf bekend om zijn digitale schermen en veiligheidstoepassingen, zorgde voor de implementatie van de schermen en de bijhorende signalisatie.