Elektrische voertuigen veiliger met nieuwe BYD bladbatterij

BYD heeft vandaag de lancering van de bladbatterij aangekondigd, een ontwikkeling die de bezorgdheid over de veiligheid van batterijen in elektrische voertuigen moet verminderen.

Trefwoorden: #bladbatterij, #BYD, #elektrische voertuigen

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - In de bladbatterij zijn enkelvoudige cellen gerangschikt in een matrix en vervolgens in een batterijpakket geplaatst. Door de geoptimaliseerde structuur van het batterijpakket neemt de bladbatterij tot 50% minder ruimte in vergeleken met conventionele lithiumijzerfosfaatblokbatterijen.

Tijdens het doorboren van de bladbatterij met een spijker was er geen rookontwikkeling en vatte de batterij ook geen vlam. De oppervlaktetemperatuur schommelde tussen de 30 en 60°C. Onder dezelfde omstandigheden steeg de temperatuur bij een conventionele lithiumbatterij tot zo’n 500°C, die dan ook vlam vatte. Bij een conventionele lithiumijzerfosfaatblokbatterij liep de oppervlaktetemperatuur op tot een gevaarlijke 200 tot 400°C en was er wel geen rookontwikkeling of vlam.

De bladbatterij werd ook aan diverse andere, extreme tests onderworpen. Zo werd hij geplet, gebogen, in een oven verwarmd tot 300°C en geladen tot 260% van zijn capaciteit. Geen van deze enorme belastingen leverde een brand of een explosie op.

He Long, vice-president van BYD en voorzitter van FinDreams Battery, benoemde vier voordelen van de bladbatterij, waaronder een hoge starttemperatuur voor exotherme reacties, langzame warmteafgifte en lage warmteontwikkeling, het vermogen om geen zuurstof vrij te geven tijdens storingen en het niet willen vlamvatten onder extreme omstandigheden.

In de afgelopen jaren hebben veel EV-fabrikanten zich laten verleiden tot het steeds verder vergroten van de actieradius. Wanneer bereik het belangrijkste doel wordt van een fabrikant, dan wordt deze focus vervolgens overgedragen aan producenten van batterijen. Dat leidt tot onredelijke jacht op energiedichtheid in de batterijindustrie.

Het is vanwege deze focus op energiedichtheid dat veiligheid buiten beschouwing is gelaten bij de ontwikkeling van batterijen. De bladbatterij van BYD heeft als doel om de veiligheid van de batterij weer onder de aandacht te brengen, hetgeen een omschakeling verlangt van de industrie op dit cruciale aspect.

ACHTERGORND
De Han EV, BYD’s vierdeurs vlaggenschip, zal in juni worden geïntroduceerd. Hij wordt uitgerust met de bladbatterij. De Han EV is het topmodel van de Dynasty-reeks met een actieradius van 605 kilometer en een acceleratie van 0 tot 100 km/h in slechts 3,9 seconden.