Kris Sterkens is nieuwe CEO van Janssen Pharmaceutica

Johnson & Johnson meldt dat Kris Sterkens vanaf vandaag de leiding over Janssen Pharmaceutica overneemt van Stef Heylen, die met pensioen gaat.

Trefwoorden: #CEO, #Janssen Pharmaceutica, #Kris Sterkens

Lees verder

HR

( Foto: Janssen Pharmaceutica )

ENGINEERINGNET.BE - Vanaf vandaag krijgt Kris Sterkens officieel de functies van Managing Director en Voorzitter van het Directiecomité van Janssen Pharmaceutica. Hij behoudt daarnaast zijn functie als Company Group Chairman Janssen Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) die hij al sinds 2017 uitoefent.

Sterkens werkt al meer dan 30 jaar voor Janssen. Hij begon zijn carrière binnen de finance-afdeling waar hij opklom tot Vice President en CFO. Daarna maakte hij de overstap naar het algemene management.

Voor hij zijn huidige functie opnam, stond hij in Singapore meer dan 3 jaar aan het hoofd van Janssen Asia Pacific. In die hoedanigheid leidde hij teams in Japan, Korea, Australië, Nieuw-Zeeland en India. Daarvoor had hij verschillende functies als Managing Director in Nederland, Benelux, Duitsland en op EMEA-niveau.


ACHTERGROND
Janssen Pharmaceutica is een dochterbedrijf van het wereldwijde gezondheidsbedrijf Johnson & Johnson en heeft in ons land vestigingen in Beerse, Geel, Olen, La Louvière en Merksem. Het bedrijf telt in totaal 5.100 medewerkers.