Oprichting logistieke taskforce in strijd tegen Corona

De Vlaamse overheid richt de Logistics Resilience Task Force op, die door VIL gecoördineerd zal worden. Er zal overleg gepleegd worden over logistieke ketens, die nu onder druk staan.

Trefwoorden: #corona, #covid-19, #logisitiek, #medicijnen, #retail, #taskforce, #transport, #voedingssector

Lees verder

Nieuws

( Foto: artfotoss - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds de uitbraak van de COVID-19-crisis staan de logistieke bedrijven sterk onder druk en krijgen te maken met een steeds groter personeelstekort door ziekte.

Naast de cruciale bevoorrading van voeding, medicijnen en medisch hulpmateriaal, zijn mensen meer aangewezen op leveringen aan huis, zowel voor essentiële als niet-essentiële aankopen. Hamstergedrag zorgt daarbij voor onvoorspelbare en extreme vraagpieken.

De Logistics Resilience Task Force zal de noden van de hele toeleveringsketen in kaart brengen en initiatieven oplijsten om vraag en aanbod te matchen. Bovendien zal de taskforce adviezen voor de logistieke sector uitwerken.

Zo is het erg belangrijk dat ook in de logistiek contactloos gewerkt kan worden, zodat het virus zich niet via deze transporten verder kan verspreiden. Hierover zijn duidelijke richtlijnen nodig, die geformuleerd zullen worden.

De taskforce legt de focus voorlopig op de logistiek in drie sectoren die op korte termijn essentieel zijn in deze crisis, namelijk de voeding, de zorgsector (zowel voor de levering van medicijnen als van medisch materiaal) en (online) retail. Alle transportmodi zullen hier bovendien bij betrokken worden.