Port of Antwerp test social distancing met slimme armband

Port of Antwerp en Rombit slaan de handen in elkaar om Covid-besmettingen op de werkvloer te voorkomen. Deze laatste voegde hiervoor functionaliteiten toe aan de bestaande digitale armband.

Trefwoorden: #contact tracing, #Port of Antwerp, #Rombit, #social distancing, #veiligheidsarmband

Lees verder

nieuws

( Foto: Port of Antwerp )

ENGINEERINGNET.BE - Deze digitale veiligheidsarmband van technologiebedrijf Rombit zal werkgevers helpen om de strenge voorschriften van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) na te leven, met respect voor de privacy van de werknemer.

Bovendien onderschrijft het hiermee de oproep van de Vlaamse Overheid om digitale oplossingen te creëren die de samenleving door de coronacrisis kunnen loodsen. Port of Antwerp gaat de Corona-functionaliteiten nu als eerste gebruiken.

De armband zet in de eerste plaats in op social distancing. Komen werknemers te dicht bij elkaar, dan krijgen ze een waarschuwingssignaal. De privacy staat hierbij centraal want er wordt op geen enkel ogenblik locatie- of andere gevoelige data van de werknemer doorgestuurd.

Ook contact tracing behoort tot de mogelijkheden. Als er iemand besmet is, dan kan een preventieadviseur of gemachtigd vertrouwenspersoon nagaan met welke collega’s hij of zij in contact geweest is, om meer besmettingen te voorkomen.