Eneco benoemt As Tempelman tot CEO

De Raad Van Commissarissen van Eneco heeft As Tempelman benoemd als de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Eneco. Hij begint zijn werk­zaam­heden vanaf 1 juli.

Trefwoorden: #As Tempelman, #CEO, #Eneco, #energietransitie

Lees verder

HR

( Foto: Eneco )

ENGINEERINGNET.BE - Tempelman heeft bedrijfseconomie gestudeerd (MSc) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en diverse leiderschapscursussen aan de IMD Business School in Lausanne gevolgd.

Hij heeft verschillende hogere managementposities bekleed binnen de downstream en aardgasactiviteiten van Koninklijke Nederlandse Shell. Op dit moment is hij Vice President Gas Ventures voor Azië en bekleedt hij bestuursfuncties in Brunei, Oman en Maleisië.

Daarvoor was hij verantwoordelijk voor de Shell bedrijfsonderdelen Lubricants, Wholesale Fuels, Aviation Fuels en LPG in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In het begin van zijn carrière heeft hij strategische, operationele en commerciële functies vervuld in Rotterdam en Londen.

Hij zal Ruud Sondag opvolgen, die op eigen verzoek zijn functie neerlegde nadat de verkoop van de aandelen Eneco aan het consortium van Mitsubishi Corporation en Chubu Electric Power op 25 maart jongstleden was afgerond.