• 14/03/2012
  • |     BB

President Obama speecht bij Belgische reuzenkraan

"That thing is huge", zei President Obama tijdens een speech bij een reuzenkraan van Belgische makelij. Gebouwd door Sarens.

Trefwoorden: #arizona, #crane, #obama, #phoenix, #Sarens

Lees verder

Nieuws

( Foto: Sarens )

ENGINEERINGNET.BE -- De reuzenkraan van Sarens voert haar eerste opdracht uit in Phoenix in de VS. Daar verricht ze 8 weken lang hijswerkzaamheden voor de bouw van een enorme productiehal voor een bedrijf dat computeronderdelen maakt.

De kraan plaatst er 160 meter lange vakwerkliggers van 325 ton elk op een radius van 156 meter.

Op 25 januari 2012 bracht President Obama een bezoek aan deze site, die één van de grootste bouwprojecten van de US is.

Tegen de achtergrond van de reuzenkraan gaf Obama een speech die kaderde in zijn tour langs 5 staten. Hij gaf toelichting over zijn economisch plan in het kader van de komende presidentsverkiezingen.

Omdat dit plan focust op het creëren van jobs, was deze bouwwerf, die 1000 extra banen zal opleveren, een ideale locatie.

Aan het begin van zijn speech vertelde President Obama: "I'm told that right there is the world's largest land-based crane. I decided I had to check this out for myself because honestly, first of all who wants to miss out on a chance to see the crane? That thing is huge."

Voor dit evenement werd de kraan aan een grondige veiligheidscontrole onderworpen. Zo werden onder andere de containers geïnspecteerd.


ACHTERGROND
De Sarens Group, met hoofdkantoor in Wolvertem, is een internationale onderneming van Belgische origine, gespecialiseerd in kraanverhuur en engineeringprojecten voor het hijsen en verplaatsen van lasten met uitzonderlijke afmetingen en gewicht. Het familiebedrijf, dat momenteel actief is in 51 landen, wist zich in enkele decennia een plaats te veroveren op de wereldmarkt. De Sarens Group telt wereldwijd bijna 3.000 medewerkers en realiseert een geconsolideerde omzet van ongeveer 420 miljoen EUR.