• 29/01/2013
  • |     BB

Statoil gunt Belgische Sarens groot contract voor kraan- en hijswerk

De Noorse energiegigant Statoil laat volgende zes jaar alle hijswerken op twee onshore sites in Noorwegen uitvoeren door Sarens.<br>

Trefwoorden: #sarens, #statoil

Lees verder

Nieuws

( Foto: Sarens )

ENGINEERINGNET.BE -- De Belgische engineering- en hijsspecialist Sarens is er in geslaagd een kaderovereenkomst af te sluiten met het Noorse Statoil.

Dat houdt in dat het Belgische bedrijf de volgende zes jaar alle hijswerken mag uitvoeren op Statoils onshore plant van Karsto and Tjeldbergodden in Noorwegen.

De (geraamde) waarde van het contract deelt Sarens niet mee, maar het stelt wel dat dit 'afhankelijk is van het jaarlijkse volume en het voorhanden zijnde werk'.

Sarens staat wereldwijd te boek als een specialist in 'moeilijke' hijswerken en zware transporten waarbij heel wat engineering komt kijken.

Het mocht bijvoorbeeld vorig jaar in de VS het ruimteveer Endeavour doorheen Los Angeles naar het California Science Center transporteren, iets wat de Amerikanen toch niet aan de eerste de beste firma overlaten.

De onderneming stelt alvast het Statoil-contract te beschouwen als een eerste opening naar de technische olie- en gasindustrie in Noorwegen.

Sarens Noorwegen stelt vandaag zowat 70 personen tewerk vanuit vier kantoren in Verdal, Kristiansund, Haugesund and Stavanger. 'Maar onder meer dankzij dit contract zullen we nieuw personeel moeten aanwerven', aldus het bedrijf in een mededeling.