Lancering digitale marktplaats voor logistieke bedrijven

VIL en Logistics in Wallonia lanceren een nieuwe digitale marktplaats, die logistieke bedrijven toelaat om capaciteit te delen in de huidige onzekere tijden. Logimarket is sinds kort online.

Trefwoorden: #logimarket.be, #Logistics in Wallonia, #logistiek, #online platform, #VIL

Lees verder

nieuws

( Foto: VIL )

ENGINEERINGNET.BE - De coronacrisis heeft de logistieke sector grondig door elkaar geschud.

Sommige bedrijven zagen hun activiteiten gevoelig afnemen, terwijl anderen net met een enorme toename in de vraag moesten omgaan. Ook de komende heropstart van de supply chains zal dergelijke onevenwichten tot uiting brengen.

Het online platform Logimarket brengt vraag en aanbod samen. Het laat bedrijven toe om beschikbare opslagruimte, personeel en transportmiddelen aan te bieden aan collega’s die nood hebben aan extra capaciteit.

Bernard Piette, directeur van Logistics in Wallonia (LiW): “In Wallonië kampen onze bedrijven vooral met een tekort aan depotruimte. Ik ben dan ook onmiddellijk ingegaan op het voorstel van VIL om samen dit platform op te zetten”.

De digitale marktplaats wordt aangeboden gedurende één jaar. Ze is gratis beschikbaar via www.logimarket.be. Enkel bij het ingeven van aanbiedingen wordt een eenvoudige registratie gevraagd.