POM en EMEC zetten Blue Accelerator op de kaart

POM West-Vlaanderen werkte samen met het gerenommeerde European Marine Energy Centre (EMEC) om het testplatform Blue Accelerator tot een hub voor bluegrowth­ontwikkelingen te laten uitgroeien.

Trefwoorden: #blauwe economie, #Blue Accelerator, #EMEC, #European Marine Energy Centre, #getijden, #golfslagenergie, #kennisinstellingen, #POM West-Vlaanderen

Lees verder

Nieuws

( Foto: POM West-Vlaanderen )

ENGINEERINGNET.BE - Het maritiem innovatie- en ontwikkelingsplatform Blue Accelerator, gebouwd in april vorig jaar, bevindt zich op ongeveer 500 meter van de oostelijke strekdam van Oostende.

POM West-Vlaanderen stelt het maritiem innovatie- en ontwikkelingsplatform nu beschikbaar voor zowel bedrijven als kennisinstellingen die nieuwe producten en technologieën willen onderzoeken, testen of demonstreren gelinkt aan blauwe economie. Bedrijven kunnen gebruik maken van de vele testmogelijkheden zowel op, onder of boven de zeespiegel.

Hiervoor deed het een beroep op de diensten van EMEC. Deze testfaciliteit uit Schotland behoort tot de absolute wereldtop in de sector met een expertise van vijftien jaar in golf- en getijdenenergie. Met een duurzaam businessmodel slaagde EMEC erin om al sinds 2011 vier mariene testfaciliteiten en een waterstoftestinfrastructuur op te bouwen en operationeel te runnen.

Daarnaast heeft EMEC ook heel wat ervaring in het verwerven van de nodige fondsen voor testfaciliteiten en het opzetten van samenwerkingsverbanden met mariene testfaciliteiten.

Daarnaast is het ook stichter en dragende kracht van het International WaTERS Network. Dit platform verenigt alle openwater onderzoeksfaciliteiten uit de hele wereld en wisselt onderling ervaring en kennis uit.