60.000m² CO2- en energieneutrale logistiek extra bij Eutraco

In december 2020 neemt Eutraco de eerste 40.000 m² van een nieuwe logistieke site op het Park De Hulst in Willebroek in gebruik. Nog eens 20.000 m² extra wordt een jaar later opgeleverd.

Trefwoorden: #bedrijvenpark, #binnevaart, #CO2, #duurzaam, #elektrisch, #energieneutraal, #Eutraco, #faciliteit, #gasverwarming, #klimaat, #logistiek, #MG Real Estate, #site, #verwarming, #warmtepomp, #waterbuffer, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Eutraco )

ENGINEERINGNET.BE - Serge Gregoir, CEO Eutraco: “Corona of niet, het is aan toonaangevende logistiekers zoals wij en project­ontwikke­laars zoals MG Real Estate om de handen in elkaar te slaan en de logistiek op een ondubbelzinnige wijze te verduurzamen. Het huidige klimaat is hiervoor zelfs een extra stimulans.”

Ignace Tytgat, CEO MG Real Estate: “Voor Eutraco realiseerden we één van de allereerste logistieke gebouwen in België zonder gasverwarming. Alle faciliteiten van de site, inclusief verwarming via warmtepompen, zijn dus elektrisch. De stroom is 100% groen waarbij de zonnepanelen minimum evenveel energie zullen opwekken als er door de site zelf verbruikt wordt.”

Gregoir: “We geloven rotsvast in dit unieke, duurzame logistieke concept. Deze bewuste keuze, waarbij we pro-actief investeren in ‘asset’, maakt deel uit van onze strategische groei-ambitie."

"Met het project dat wordt gerealiseerd door MG Real Estate, maken we een echte sprong voorwaarts. De site geniet bovendien een uitzonderlijke locatie. Door de ligging langs het Kanaal van Willebroek is er een directe ontsluiting via de binnenvaart. Op termijn zal dit ook mee geïntegreerd worden in onze plannen.”

Park De Hulst in Willebroek is een uitgesproken duurzaam bedrijvenpark. Het telt 570.000 m2 en ligt tussen Antwerpen en Brussel. Decathlon, FNAC-Darty, Toyota Material Handling, Metro group en Dachser delen er de gemeenschappelijke groen- en waterbuffers.

Eutraco breidt met deze nieuwbouw zijn logistieke footprint in België uit van 100.000 m² naar 160.000 m². Gregoir: “Hier stopt het niet. De Eutraco-strategie beoogt immers elke 2 jaar een logistieke verdubbeling."