Vertical Aerospace ontwikkelt nieuw eVTOL-vliegtuig

Vertical Aerospace, een Britse ontwikkelaar van innovatieve on-demand vliegtuigen, ontwikkelt zijn derde volledig elektrische toestel via het 3DExperience-platform van Dassault Systèmes.

Trefwoorden: #3DEXPERIENCE, #Dassault Systèmes, #eVTOL, #Reinvent the sky, #Vertical Aerospace, #vliegtuig

Lees verder

Techniek

( Foto: Vertical Aerospace )

ENGINEERINGNET.BE - Het Britse bedrijf lanceerde in 2019 de eerste vliegimpressies van het nieuwe eVTOL-toestel. Dit Seraph geheten vliegtuig kan 250 kilo vervoeren (equivalent van 3 personen) en haalt snelheden tot maximaal 80 kilometer per uur.

De complexiteit van deze 3e generatie vereist geavanceerde functionaliteit voor zowel de elektrische systemen, het gehele change management-proces en het compliance-traject. Hiervoor is een zeer nauwe samenwerking tussen alle leden van het team noodzakelijk.

Vertical Aerospace koos na een uitgebreide evaluatie voor de ‘Reinvent the Sky’ industrieoplossing van Dassault Systèmes. Ruim 100 engineers en technische experts passen dit platform toe om het complexe traject van het ontwikkelen van een nieuw toestel te beheren. Ontwerp, engineering, testen en manufacturing zijn hierbij volledig met elkaar geïntegreerd.

Het nieuwe vliegtuig zal verticaal kunnen starten en landen, zonder CO2-uitstoot en is bedoeld om vliegen meer dan nu het geval is tot een gepersonaliseerde ervaring te maken.