Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

TNO, Eurotron, Groenleven en SIEC ontwikkelen een nieuw zonnepaneel dat meer stroom genereert en de elektriciteitskosten verlaagt in vergelijking met conventionele panelen.

Trefwoorden: #Eurotron, #fabricage, #Groenleven, #heterojunctie-zonnecel, #SIEC, #TNO, #Whooper, #zonnepaneel, #zonnepaneel

Lees verder

research

( Foto: TNO )

ENGINEERINGNET.BE - Dit paneel bevat twee technologieën: silicium heterojunctie-zonnecellen en achterzijde-contact moduletechnologie.

Bij geavanceerde achterzijde-contact moduletechnologie is het niet nodig om cellen aan elkaar te solderen om de elektrische weerstand in de module te verlagen. Het maakt de voorkant van het paneel esthetisch aantrekkelijker, aangezien de meeste contactpunten aan de achterkant worden geplaatst.

Ook werkt deze technologie erg goed in combinatie met heterojunctie-zonnecellen, Dit type zonnecellen heeft al record opbrengsten laten zien. Voorts zorgt dit ontwerp voor een veel lager zilververbruik voor heterojunctie-zonnecellen en minder rendementsverlies van zonnecel naar zonnepaneel.

Dat levert tot 4% toename op van het rendement en 3% vermindering in kosten voor de opgewekte elektra, bij overschakeling van conventionele silicium heterojunctie-zonnepanelen naar Whooper-panelen.

TNO optimaliseert en ontwikkelt de Whooper-celtechnologie in dit project. Samen met celproducenten wordt de fabricage van zonnecellen in een industriële pilotline opgezet.

Verder neemt TNO het ontwerp en de fabricage van de minimodules voor haar rekening en een betrouwbaarheidsonderzoek. Ook ontwerpt en analyseert TNO de veldtestopstelling met Whooper-modules.

Eurotron, marktleider op het gebied van apparatuur voor de productie van zonnepanelen met achterzijdecontactcellen, draagt bij aan de ontwikkeling van het moduleontwerp.

Groenleven installeert en monitort het testveld met Whooperpanelen op de locatie van SIEC te Emmen. Het bedrijf zal de prestaties van deze panelen vergelijken met die van standaardpanelen.

Plan is om over een jaar de opbrengst van de testmodules te evalueren. Bij een positieve uitkomst kan worden gestart met proeffabricage, en vervolgens een evaluatie van de robuustheid en reproduceerbaarheid van de technologie op industriële schaal.