Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

John Cockerill lanceert het fonds Industrya voor industriële transformatie, samen met FPIM, SRIW & W.IN.G, Noshaq en LRM. Met een incubator en accelerator voor start-ups en scale-ups.

Trefwoorden: #accelerator, #energietransitie, #FPIM, #incubator, #Industrie 4.0, #Industrya, #investeringsfonds, #John Cockerill, #LRM, #nieuwe materialen, #Noshaq, #scale-ups, #smart manufacturing, #SRIW & W.IN.G, #start-ups

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Het doel van dit nieuwe fonds is investeren in gedurfde, innovatieve start-ups en scale-ups die vorm willen geven aan de industrie en de wereld van morgen. John Cockerill draagt 22 miljoen bij en de andere partners dragen elk 5 miljoen euro bij.

Industrya onderscheidt zich door zijn positionering: het is namelijk een van de weinige investeringsfondsen in Europa die ook hands-on-ondersteuningsprogramma's voor start-ups en scale-ups aanbiedt.

Via zijn oprichters biedt Industrya deze starters toegang tot een nationaal en internationaal netwerk van expertise en geavanceerde technologieën, en tot industriële markten en ecosystemen. Zo krijgen ze de kans industriële en financiële klanten en partners te ontmoeten, en samenwerkingen op te zetten.

Verder biedt Industrya de start-ups en scale-ups die het begeleidt ook huisvesting en coworkingplekken aan bij de incubatoren of acceleratoren van zijn partners, in Luik, Genk, Brussel of Parijs.

Industrya ondersteunt en investeert in B2B- of B2B2C-start-ups en -scale-ups met een sterk groeipotentieel op nationale en internationale markten. Zij moeten actief zijn in de sectoren van energietransitie, Industrie 4.0, smart manufacturing en nieuwe materialen, zowel op Belgisch als op Europees niveau.

Jean-Luc Maurange, CEO van John Cockerill: "Met Industrya vult John Cockerill zijn innovatiecapaciteit aan. Aan de ene kant breidt Industrya ons interne Innovation Lab uit, waardoor onze medewerkers hun ondernemersambities ook buiten de perimeter van John Cockerill kunnen ontwikkelen."

"Aan de andere kant positioneert Industrya John Cockerill binnen Corporate Venture en ondersteunt het start-ups die, net als John Cockerill, antwoorden willen bieden op de behoeften van onze tijd."


(bron en foto: Agoria)