242.000 euro Vlaamse steun voor WaterstofNet

Waterstof staat hoog op de politieke agenda. Bovendien is in Vlaanderen een uniek ecosysteem aanwezig van bedrijven actief in de waterstofketen en worden concrete projecten opgestart.

Trefwoorden: #Europa, #Vlaanderen, #waterstof, #WaterstofNet

Lees verder

nieuws

( Foto: screen YouTube - WaterstofNet )

ENGINEERINGNET.BE - Waterstof is een noodzakelijk onderdeel van de toekomstige duurzame energievoorziening.

Als koolstofvrije energiedrager kan het de sleutel zijn tot de vermindering van de uitstoot van zwaar transport, duurzame grondstof voor de industrie en als opslagmedium voor hernieuwbare energie dienen.

Ook Europees krijgt waterstof steeds meer een belangrijk rol. Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen voorziet binnen haar industriepolitiek in de oprichting van de “Clean Hydrogen Alliance” en Europees Commissaris Frans Timmermans geeft waterstof in de ‘European Green Deal’ vandaag een belangrijke plaats.

Via verschillende projecten en fondsen (IPCEI Important projects of Common European Interest en ETS-IF Emissions Trading System - Innovation Fund) wordt sterk ingezet op de ondersteuning van waterstoftechnologie.

Vlaams minister van Economie, Wetenschap en Innovatie Hilde Crevits: “De subsidie aan WaterstofNet draagt bij aan onze ambitie om koploper te worden in Europa op het vlak van waterstof en een echte waterstofeconomie te ontwikkelen. In Vlaanderen werken al meer dan 500 mensen in de waterstofsector.”

In Vlaanderen hebben we een aantal bedrijven die nu al unieke technologie voor waterstof ontwikkelen en toeleveren aan veelal buitenlandse projecten, zoals specifieke materialen (membranen, katalysatoren, bipolaire platen,…), waterstofgeneratoren, bussen, vuilniswagens, warmtekrachtsystemen, motoren, opslagvaten ...

Daarnaast hebben ook de havens van Antwerpen, North Sea Port, Zeebrugge en Oostende aangegeven concrete plannen uit te werken voor grootschalige productie en inzet van groene waterstof.


Meer informatie over WaterstofNet