Wereldprimeur: offshore windpark krijgt zeewierboerderij

Het Belgisch-Nederlandse consortium “Wier & Wind” start er met een demonstratieproject voor grootschalige zeewierteelt binnen windparken. Norther neemt als eerste deel aan dit uniek project.

Trefwoorden: #Eneco, #Norther, #offshore, #windmolenpark, #zeewier, #zeewierboerderij

Lees verder

Nieuws

( Foto: Norther )

ENGINEERINGNET.BE - Dat is een wereldprimeur en een belangrijke stap naar de toekomst van meervoudige gebruikte productiegebieden (zogenaamde ‘multi-use’) met energie, natuur en voedsel op de Noordzee.

Eind dit jaar wordt het zeewierteeltsysteem geïnstalleerd in het windpark en ingezaaid met jonge zeewiertjes. In mei 2021 kan er voor het eerst geoogst worden. Voor Norther past dit perfect in zijn strategie van duurzaamheid.

Het Belgisch-Nederlandse consortium “Wier & Wind” gaat de komende 2 jaar demonstreren hoe er op grootschalige manier zeewier kan geteeld worden in het offshore windmolenpark Norther, waarvan Eneco één van de aandeelhouders is.

Tussen de windturbines liggen namelijk heel wat grote, lege gebieden die aangewend kunnen worden voor duurzame voedselproductie, zoals zeewier. Zo wordt de anders ongebruikte ruimte optimaal ingezet.


Op de foto: een afbeelding van een zeewierinstallatie van AtSeaNova (dit is niet op het windpark).