VoltH2 plant groene waterstoffabriek in North Sea Port

VoltH2 sloot een samenwerkings­overeen­komst ter voorbereiding van een langetermijn­concessiecontract met North Sea Port voor een industrieel perceel van 27.950 m² in Vlissingen.

Trefwoorden: #groene waterstof, #North Sea Port, #VoltH2

Lees verder

Techniek

( Foto: North Sea Port )

ENGINEERINGNET.BE - Het bedrijf voorziet de bouw van een 25 MW elektrolyse-eenheid en gebruikt hierbij bewezen commercieel beschikbare technologie. De fabriek zal jaarlijks tot 3,6 miljoen kg (3.600 ton) groene waterstof produceren.

Via de integratie van opslag van waterstof kunnen lokale tankstations ook bevoorraad worden en draagt de centrale zo bij tot de verduurzaming van North Sea Port. De groene waterstoffabriek zal door haar design ook uitbreidbaar zijn tot 100 MW met een potentiële productie van 14,4 miljoen kg (14.400 ton) groene waterstof per jaar.

De locatie is toegankelijk via de weg, het spoor en de waterwegen voor de levering en distributie van groene waterstof in de ruimere omgeving of naar het gasnetwerk. De investering voor de eerste fase is begroot op 35 miljoen euro, de jaren daarna loopt die op tot meer dan 100 miljoen euro.

De overeenkomst voorziet ook de mogelijke realisatie van een pijpleiding naar een tankerafnamepunt.