Smulders en ENGIE bouwen offshore substation voor Frans offshore windpark

Ailes Marines, bouwheer van het Saint-Brieuc offshore windpark, heeft de joint venture Iemants en ENGIE Solutions het contract toegekend voor de bouw van een offshore substation.

Trefwoorden: #ENGIE Solutions, #Iemants, #offshore substation, #offshore windpark, #Smulders, #windenergie

Lees verder

Techniek

( Foto:
Smulders )

ENGINEERINGNET.BE - Dit windpark, gelegen op 16,3 km voor de Franse kust, is het eerste grootschalige offshore windpark in Betagne en een van de eerste in Frankrijk dat alle benodigde vergunningen heeft verkregen. Het beslaat een totale oppervlakte van 75 km², zal een totale capaciteit van 496 MW hebben en zal jaarlijks 1 820 GWh produceren.

De joint venture Iemants (dochteronderneming van Smulders) - ENGIE Solutions is verantwoordelijk voor de engineering, bouw, installatie, aansluiting en testen van het offshore substation.

Het Saint-Brieuc substation bestaat uit een 63 meter hoge jacket van 1.630 ton en 315 ton palen, en een topside van 3.400 ton. De topside is 55 meter lang, 31 meter breed en 23 meter hoog.

De engineering en bouwwerkzaamheden zijn reeds gestart. Het vervoer van het substation is voorzien voor de lente/zomer van 2022.