Jan De Nul en Besix gekozen voor uitbreiding haven in VAE

Het consortium gaat werken uitvoeren voor het Dibba Bulk Handling Terminal Project, één van de belangrijkste olieopslagcentra ter wereld en de op één na grootste scheepsbunkerhub ter wereld.

Trefwoorden: #baggeren, #Besix, #haven, #haveninfrastructuur, #Jan De Nul, #Verenigde Arabische Emiraten, #voorgeul

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan De Nul )

ENGINEERINGNET.BE - Het design & build-contract bestaat uit de vaargeul en het havenbassin uitbaggeren, golfbrekers opspuiten en aanleggen en een 765 m lange kademuur bouwen.

Verder worden funderingen voor scheepsladerrails en haveninfrastructuur, nutsvoorzieningen en navigatiehulpmiddelen voorzien. De vissershaven zal daarbij verplaatst worden.

De uitbreidingsplannen maken deel uit van de strategie van PoF om de verwerkingscapaciteit van bulkgoederen en de operationele efficiëntie van de haven te verhogen. Ook wil de haven de kwaliteit van haar dienstverlening verbeteren, die als een van de beste ter wereld wordt beschouwd.

De aanpak van het consortium om het ontwerp te optimaliseren door het leveren van 'value engineering', samen met de nieuw opgerichte afdeling Central Marine Support, presenteerde een sterke, competitieve oplossing aan de klant.

De totale waarde van dit contract bedraagt ongeveer 90,4 miljoen euro en de werken zullen gedurende 19 maanden worden uitgevoerd.