xyzt.ai sluit eerste investeringsronde met Heidi Rakels en Eric Lafortune

De Leuvense start-up xyzt.ai, die met zijn SaaS-cloudplatform zorgt voor zakelijke inzichten in massa’s locatiegegevens, haalt de oprichters van Guardsquare als business angels binnen.

Trefwoorden: #big data, #cloud, #localisatie, #SaaS, #xyzt.ai

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - “Locatiegegevens zijn tegenwoordig overal. Het komt in veel verschillende vormen en uit verschillende bronnen. De toepassingen zijn breed en lopen over verschillende industrieën en verticale markten”, zegt Heidi Rakels, oprichter en gewezen CEO van Guardsquare, die bestuursdirecteur wordt bij xyzt.ai.

Vorig jaar deze tijd was Rakels ‘topingenieur’ in Engineeringnet Magazine (Zie: Heidi Rakels: “Hou het simpel maar niet té” - topingenieur) Ook Eric Lafortune (oprichter en CTO van Guardsquare) stapt in.

“We streven ernaar om de locatiegegevens-community de ervaring te geven die ze verdient. Door deze financieringsronde af te sluiten, krijgen we niet alleen de nodige middelen voor onze toekomstige ontwikkeling, maar krijgen we ook toegang tot ervaren professionals om ons project te versterken”; aldus CEO Lida Joly, die met Bart Adams xyzt.ai oprichtte.

Het bedrijf, dat ondersteuning kreeg door Start it @KBC, mikt op innoveren in de Ports & Maritime en Smart City-industrieën. Het werkt samen met bedrijven als Spire Global, dat microsatellieten naar de ruimte stuurt om vliegtuigen, schepen en het weer te monitoren, en Otonomo (connected car data).


(foto: