Winnaars 3D Print Awards bekend gemaakt

Kamp C heeft de winnaars van de 3D Print Awards bekend gemaakt. Zowel professionele ontwerpers als studenten vallen in de prijzen. De winnende inzendingen worden later echt geprint.

Trefwoorden: #3D-huis, #3D printen, #betonprinten, #KampC

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Kamp C )

ENGINEERINGNET.BE - Kamp C organiseerde deze wedstrijd om inspirerende objecten en bouwelementen te verzamelen, die geprint kunnen worden met de 3D-printer.

In de objecten moeten de voordelen van 3D-betonprinten goed tot hun recht komen, en dat in de categorie interieur of exterieur. Studenten namen deel in een aparte categorie.

Alle inzendingen werden grondig gescreend door 3 experten uit de sector: Arnaud Tandt van Febelcem (de federatie voor de cementnijverheid), Jan Blaakmeer van Saint Gobain Weber Beamix en Rik Neven van architectura.be. Vanuit Kamp C sloten ook Marijke Aerts, Peter-Paul van den Berg, Emiel Ascione en Piet Wielemans aan bij deze vakjury.

In de categorie ‘vakjury interieur’ wint Iman Hadzhivalcheva uit het Nederlandse Enschede de eerste prijs met het ontwerp ‘Hot Tub 2.0’ gevolgd door Stefan Bernar uit Schriek met zijn ‘zitbank’. Hadzhivalcheva won ook de publieksprijs in deze categorie.

Student Quinten De Korte uit het Nederlandse Uithoorn haalt de eerste prijs binnen met ‘Gen-table’, Douwe Wouters uit Niel wordt tweede met de ‘zitboog’. Deze laatste haalde dan weer de publieksprijs bij de studenten binnen.

In de categorie ‘ruwbouw’ kozen zowel de vakjury als het publiek voor ‘Stepping Stone Waterfall’ van TEN agency uit Kortrijk als winnaar gevolgd door Wouter Kimps uit Herk-de-Stad met het ontwerp ‘detail voorgevel’.