Soprema’s nieuwe productievestiging creëert lokale arbeidsplaatsen

De bouw van de nieuwe fabriek / distributiecentrum, een investering van 50 miljoen euro, startte in april vorig jaar en nadert zijn voltooiing en is positief voor de lokale werkgelegenheid.

Trefwoorden: #isolatie, #jobs, #lokale werkgelegenheid, #productievestiging, #Soprema, #XPS

Lees verder

Techniek

( Foto: Soprema )

ENGINEERINGNET.BE - Deze hoogtechnologische isolatiefabriek van het Tongerse Soprema draagt bij aan een plaatselijke economie met aantrekkelijke arbeidsplaatsen en de productie van 100% recycleerbare XPS (geëxtrudeerd polystyreen) dat met het grootste respect voor de omgeving wordt vervaardigd.

De komende maanden wordt de laatste hand gelegd aan de productielijnen voor XPS-isolatie, een mooi alternatief voor klassieke isolatie. Het kent een steeds groter wordend succes bij plaatsers, voorschrijvers en bouwhandelaren omwille van zijn uitstekende eigenschappen en eenvoudige verwerking.

In de isolatiefabriek gaan 100 werknemers aan de slag, waarbij het bedrijf een actief wervingsbeleid voert om vooral talent uit de regio aan te trekken en zo bij te dragen aan een gezonde lokale economie.

Roel Hendrickx, Plant Manager: “We zijn trouwens altijd geïnteresseerd in gemotiveerde medewerkers die onze toekomst mee helpen bouwen. Waar we vooral naar kijken is of mensen de juiste drive hebben, want de kneepjes van het vak brengen we bij door een uitgebreide interne training.”

Door lokaal te produceren en te distribueren, vermindert de druk op het milieu sowieso, maar in dit geval worden heel wat groene stappen verder gezet. Het fabrieksgebouw heeft een optimale bereikbaarheid en beschikt over zonnepanelen, groendak, waterdoorlatende verharding, bufferbekkens en infiltratievijvers…

Daarnaast wordt ook het productieproces geoptimaliseerd om een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk te hebben en een minimale CO2-impact.


Over XPS:
Het wordt gebruikt voor de isolatie van (spouw)muren, vloeren, platte en hellende daken, gevels, funderingsmuren, parkings en parkeerdaken omdat de goed isolerende platen vochtbestendig, 100% recycleerbaar en druk- en maatvast zijn.